Українці отримають нову грошову допомогу: кому виплатять 6 тисяч гривень

Грошові виплати українцям / pixabay, УНІАН

Українці можуть додатково отримати 6600 грн грошових допомог. Що потрібно для грошової допомоги.

В Україні розпочався другий етап реєстрації на грошову допомогу від Норвезької ради у справах біженців в Україні (NRC).

Реєстрація триватиме до 20 березня, йдеться в повідомленні NRC в Facebook.

Хто з українців отримає грошові виплати навесні

Грошову допомогу отримають внутрішньо переміщені особи і люди, які проживають в районах, постраждалих в результаті бойових дій і потребують термінової фінансової підтримки для забезпечення основних потреб.

Зазначається, що грошова допомога буде надана найбільш вразливим категоріям серед зареєстрованих людей. При визначенні рівня вразливості враховується:

Отримання грошової допомоги від іншої міжнародної організації не перешкоджає подачі на отримання грошової допомоги від NRC, однак не гарантує її надання, зазначають в організації. Норвезька рада у справах біженців враховує поточну ситуацію заявника.

Як подати заявку для отримання 6600 грн

Для подачі заявки на отримання грошової допомоги необхідно надати наступну інформацію:

Фото свідоцтва про народження дитини або інший документ дітей завантажувати не потрібно.

Якщо деякі дані відсутні або не відповідають дійсності, це може призвести до більш тривалої обробки та можливої відмови у наданні допомоги.

Виплату одним платежем перерахують на український банківський рахунок або за допомогою переказу MoneyGram для людей, у яких немає банківського рахунку.

Як зареєструватися для отримання грошей

Для того щоб зареєструватися, необхідно завантажити один з месенджерів WhatsApp або Viber на свій смартфон. Для реєстрації через WhatsApp потрібно додати в контакт номер 0 800 609 844 і відправити на нього повідомлення з текстом "Привіт".

Для реєстрації через Viber потрібно буде відскакувати QR-код на картинці. Після цього в діалоговому вікні прийдуть повідомлення з інструкціями, які необхідно дотримуватися для успішної реєстрації.

Для отримання додаткової інформації можна звертатися за номером "гарячої" лінії NRC 0 800 302 007 або написати електронною поштою ua.info@nrc.no.

Читайте також:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти