У Києві посилюють контроль за карантином і запроваджують жорсткі вимоги

Карантин в Києві / УНІАН

Роботу мобільних груп з контролю за протиепідемічним режимом відновлять з наступного тижня.

Начальник Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан заявив, що в столиці тепер будуть посилено стежити за виконанням правил карантину, і на вулиці знову виведуть мобільні групи контролю за протиепідемічним режимом, так як роз'яснювальні роботи не приносять відчутного результату.

За його словами, в першу чергу робота таких груп відновиться в навчальних закладах - в школах і вузах, де з сьогоднішнього дня стартував освітній процес і почалося навчання.

Рубан зазначив, що зараз кожна школа володіє алгоритмом дій у разі виявлення заражених COVID-19.

Також він звернув увагу на важливість максимально проводити вакцинацію, особливо поки Київ відноситься до "зеленої" зони карантину.

"Це потрібно компілювати з навчанням, організовувати пропаганду щодо вакцинації, про заходи, які повинні бути обов'язково-дистанція, масочний режим в окремих групах і щоденний контроль стану здоров'я", - додав керівник столичної Держпродспоживслужби, передає Україна 24.

Як резюмував Рубана, звичайні роз'яснювальні заходи за фактом - не дуже ефективні, нерідко ігноруються або порушуються, а "люди дійсно вже забули, що таке хвороба".

Читати такожПідготовка локдауну: у МОЗ розкрили плани щодо посилення карантину восени

"Ми в Києві фіксуємо незначне збільшення захворюваності. Але в двох регіонах України зафіксовано можливий перехід в "жовту" зону, яка буде в майбутньому і в Києві. Тому необхідно підвищити відповідальність і адміністрацій, і батьків дітей", - говорить чиновник.

Роботу мобільних груп з контролю за протиепідемічним режимом, за дорученням мера столиці, відновлять з наступного тижня.

Читати такожПродовження карантину в Україні до 1 жовтня: які обмеження діють в країні

Нагадаємо, раніше глава МОЗ Віктор Ляшко заявив про те, що восени 2021 року (у вересні або жовтні) в Україні може бути запроваджений новий локдаун.

Одними з ключових умов є дотримання протиепідемічних норм, а також вакцинація людей похилого віку.

За його словами, при розгляді доцільності введення локдауну, перш за все мова йде про захист найбільш вразливих груп населення.

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти