У спальню, на кухню і навіть в туалет: чому кішки "переслідують" своїх господарів

Чому кішки переслідують господарів / pixabay.com

Якщо ви помічаєте, що ваша кішка стежить за вами скрізь, не варто хвилюватися.

Власники котів не могли не помітити, що домашні тварини буквально переслідують їх. Кішка може ходити за людиною по п'ятах і на це у неї є причини.

Кішки - соціальні тварини

Незважаючи на те, що коти, як правило, вважаються незалежними тваринами, вони насправді дуже соціальні. Кішки можуть розвивати сильні емоційні зв'язки зі своїми господарями, і це може призвести до того, що вони стежать за ними скрізь.

Інстинкт мисливця

Ще одна причина, чому кішки люблять слідувати за своїми господарями, може бути пов'язана з їх інстинктом мисливця. Дикі коти часто стежать за своїми жертвами здалеку перед нападом, і домашні коти можуть продовжувати проявляти цей інстинкт, навіть якщо вони живуть у квартирі і не мають доступу до справжньої здобичі.

Потреба в увазі

Нарешті, кішки можуть слідувати за своїми господарями, просто тому, що їм потрібна увага. Кішки можуть бути дуже прив'язані до своїх господарів і хочуть, щоб вони грали з ними або давали їм ласку. Якщо кішка бачить, що її господар рухається в іншу кімнату, вона може просто захотіти йти за ним, щоб продовжити отримувати увагу і ласку.

Вам може бути цікаво:

Автор: Сергій Кущ
Новини заразКонтакти