Смачно, легко і просто: як правильно зберігати сосиски в морозилці

Як правильно зберігати сосиски в морозилці / https://ua.depositphotos.com

Сосиски - дуже популярний вид м'ясних напівфабрикатів (через свою простоту в готуванні). Главред розповідає, чи можна заморозити сосиски в морозилці.

Скільки зберігаються сосиски в морозилці

За стандартом, термін зберігання сосисок і час, за які можна з продати, не повинні відрізнятися між собою більше, ніж дві-три доби. Але, зі зрозумілих причин, термін продажу сосисок зазвичай коротше. Відповідно, якщо сосиски придбані на ринку на вагу і терміни їх виготовлення достовірно невідомі, максимальний термін, протягом якого його можна зберігати в холодильнику, становить 72 години.

Скільки зберігаються сосиски в морозильній камері

У морозилці зберігати сосиски вкрай зручно для кулінарних цілей ‒ тобто, в будь-який момент можна їх дістати, розморозити. І готувати їх далі - особливо коли не вистачає часу стовбичити біля плити. Відповідно, якщо сосиски вдасться заморозити швидко, то термін їх зберігання в морозилці не повинен тривати довше 60 днів. Якщо цей термін буде перевищено, то вони поступово втрачають смак і змінюють свою структуру ‒ під час розморожування.

Як продовжити термін зберігання сосисок

Якщо сосиски не розпаковані і сирі, то їх цілком легко зберігати в морозилці (то строго в "рідній" упаковці на складі. Далі - для того, щоб максимально продовжити термін їх зберігання, цілком логічно не відкривати упаковку (аж до того моменту, як їх будуть потрібні використовувати).

Який термін придатності у сирих сосисок при кімнатній температурі? Відповідь проста - бактерії вкрай швидко ростуть при температурі від 10 до 30 градусів за шкалою Цельсія. Але, як радять всі експерти і кулінари, від вживання сосисок потрібно відмовитися і утилізувати їх, якщо ті залишалися на відкритому повітрі довше, аніж на три-чотири години.

Для того, щоб ще довше продовжити термін зберігання сирих сосисок, як раз і потрібно їх заморозити. Далі - по-максимуму вийде продовжити час зберігання сосисок в морозилці, після того як обернули їх оригінальну складську упаковку щільною фольгою, або поліетиленом, або спеціальним папером для морозильної камери, або помістивши упаковку з сосисками в міцний пакет.

Інші новини:

Новини заразКонтакти