За вуха не відтягнеш: як реанімувати вчорашню гречку і здивувати всю сім'ю вишуканою вечерею

Що можна приготувати з вареної гречки / ua.depositphotos.com

Розповімо, з чим найкраще поєднується гречка, який інгредієнт робить її неймовірно м'якою і ароматною.

Мабуть, найпопулярнішою кашею є гречка. Цю страву не готують в європейських країнах, але це не робить її менш смачним і різноманітним. Як гарнір гречка ідеально підходить до м'яса, овочів, а також каша добре поєднується з грибами. Якщо каша залишилася зі вчора, виникає питання, що можна приготувати з вареної гречки, щоб врятувати блюдо і нагодувати всю сім'ю.

Як урізноманітнити страви з гречки

Коли на тарілці лежить тільки каша, це навіває тугу, тому на поверхню виходить питання, що добре поєднується з гречкою. В першу чергу ця каша асоціюється з м'ясними виробами – котлети, м'ясні рулетики, тушковане м'ясо, тушкована печінка. Більш оригінальний смак і аромат звичної каші надають тушковані овочі і сир.

Класичним варіантом, що дозволяє урізноманітнити гречку, є смажені або тушковані гриби. Ідеальною парою вважається гречка з грибами, тушкованими в сметано-вершковому соусі. Блюдо буде м'яким і не вимагатиме додаткових інгредієнтів.

Баклажани - овоч, який ідеально підходить до каші. Тушковані синенькі в томатному або сметанному соусі доповнять гречку пікантним ароматом і своєю соковитістю. Відповіддю на питання, що добре поєднується з гречкою будуть баклажани у всіх видах.

Страви з вареної гречки: рятуємо вчорашню кашу

Якщо каша залишилася з вчорашнього вечері, її можна зробити основою для нового більш оригінального страви, яке стане відповіддю на питання, як реанімувати гречку. Одним з них стануть картопляно-гречані оладки або котлети.

Для створення цього кулінарного шедевра знадобляться наступні інгредієнти:

Картоплю потрібно натерти на тертці, віджати, змішати з теплою кашею. Отриману масу змішують і додають в неї спеції. Маса вийде липкою, щоб вона не розповзлася на сковороді, кожна кулька обвалюється в панірувальних сухарях. Смажити на невеликій кількості олії і повільному вогні, щоб картопля стала м'якою.

Подібних рецептів дуже багато. Вони дозволяють приготувати швидкі і прості страви з гречки без м'яса і нагодувати всю сім'ю. Також це відмінний спосіб урізноманітнити зимовий раціон. Не менш оригінальними будуть солодкі оладки на основі каші.

Для їх приготування знадобляться:

Каша змішується зі згущеним молоком і злегка збитими яйцями. Повинна вийде густа маса, яку потрібно ложкою викласти на розігріту сковороду і смажити до готовності. Доповнити незвичайне блюдо з гречки можна джемом або сметаною, посипати цукром.

Вам буде цікаво:

Автор: Марина Лугина
Новини заразКонтакти