Навіщо додавати картоплю у фарш для котлет: геніальна хитрість досвідчених господинь

Навіщо додавати картоплю у фарш для котлет/ колаж: Главред, фото: Instagram aloha_bird, tatiana_kucherkova

Один лише інгредієнт, про який ми часто забуваємо, зможе виконати одразу дві корисні функції. Усі, хто куштуватиме ваші котлети, не зможуть від них відірватися.

Кожна господиня мріє, щоб її котлети виходили надзвичайно смачними, а гості змітали їх зі стола "зі швидкістю світла". Але така популярна ситна страва вимагає особливого підходу до її приготування, і якщо щось зробити неправильно, то на овації захоплених гостей можна і не розраховувати. Щоб котлети зібрали найбільше компліментів, до них варто додати один секретний інгредієнт – картоплю.

Багатьох здивує, навіщо натирати картоплю у фарш для котлет. Справа у тому, що таким чином можна дуже сильно покращити смакові якості страви. А крохмаль, який міститься в цьому овочі, зробить так, що котлети не будуть розвалюватися під час смаження. Варто використовувати сиру картоплю. Перед тим, як додати цей інгредієнт у фарш, його потрібно дрібно натерти.

Але ще однією перевагою, яку дає картопля у фарші, є чудова форма готової страви. Але для того, щоб котлети добре тримали форму, потрібно додавати уже не сирий, а варений овоч. Достатньо буде взяти дві картоплини середнього розміру.

Якщо правильно вгадати з пропорціями, то можна навіть обійтися без додавання яйця – картопля сама впорається із завданням тримати фарш "у формі", і котлети не будуть розвалюватися.

Що краще додати в котлети – хліб чи картоплю?

Не варто розриватися між цими двома інгредієнтами, адже їх можна додавати разом. Просто кожен з них матиме свою "зону відповідальності". Якщо покласти у фарш натерту сиру картоплю, готова страва вийде соковитою і просто буде танути у роті. А хліб виконає іншу роль роль – він зробить котлети пишними і гарними.

Коли будете готувати фарш, варто спершу покласти у нього хліб, а вже потім – картоплю. Але важливим є також процес підготовки обох інгредієнтів до додавання у фарш. Так, хліб краще обирати білий і вимочити його у молоці. Картоплю очистити від шкірки, добре помити і натерти на дрібній тертці.

Дивіться відео з оригінальним рецептом, як приготувати котлети без м'яса:

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти