Навіщо наївні господині в СРСР клали гранований стакан в каструлю з бульйоном

Навіщо господині в СРСР клали гранований стакан в каструлю з бульйоном / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

У сучасній кулінарії рекомендується дотримуватися перевірених рецептів і технологій приготування бульйонів.

В СРСР було поширене повір'я, що додавання гранованої склянки в каструлю з бульйоном допомагає поліпшити його смак і якість. Господині вважали, що гранований стакан здатний посилити аромат і насиченість бульйону.

Передбачалося, що гранований стакан, завдяки своїй формі і текстурі, здатний утримувати і концентрувати ароматні молекули, що випускаються в процесі приготування бульйону.

Наука і здоровий глузд проти

Науково не доведено, що гранований стакан має реальний вплив на якість бульйону. Смак і аромат бульйону залежать від безлічі факторів, таких як вибір інгредієнтів, тривалість варіння, правильне співвідношення компонентів і інші підготовчі моменти, але ніяк не від склянки.

Додавання гранчастої склянки в каструлю може створити враження поліпшення смаку, але це більше пов'язано з психологічним ефектом та впливом очікувань, ніж з реальними фізичними властивостями скла.

Як насправді зробити наваристий бульйон?

У сучасній кулінарії рекомендується дотримуватися перевірених рецептів і технологій приготування бульйонів, а також використовувати якісні інгредієнти, щоб досягти бажаного смаку і аромату.

Для приготування наваристого бульйону, який відрізняється насиченим смаком і ароматом, потрібен зовсім не стакан:

Дивіться відео про те, як приготувати теплий запашний курячий бульйон:

Вам може бути цікаво:

Автор: Сергій Кущ
Новини заразКонтакти