Зацвіте і позеленіє будь-яка рослина: відходи від популярного фрукта замінять магазинне добриво

Настій з кірок гранта забезпечить кімнатні рослини яскравою зеленню та буйним цвітінням / Фото pixabay.com

Очищаючи гранат від шкірки, не викидайте її. Адже з кірок можна приготувати абсолютно безплатне, але дуже корисне добриво для саду та городу.

Для того, щоби кімнатні рослини добре росли та пишно цвіли, їм потрібен правильний догляд. Перевірене добриво для кімнатних квітів - це настій з кірок граната. Це добриво для зелених вихованців в домашніх умовах легко приготувати, а його ефективність не поступається магазинній підгодівлі. Цей цілющий настій можна застосовувати зокрема і для підгодівлі цибулі, капусти, огірків, томатів та інших городніх рослин.

Шкірка граната як добриво - в чому користь

Гранатові кірки мають антимікробні, антипаразитарні та фітонцидні властивості.

Шкірка граната містить значну кількість дубильних і вітамінних речовин. Багато фітопатогенних грибів і бактерій дуже бояться високих концентрацій цих дубильних речовин. Тому кірка граната і має свої цілющі властивості.

Також шкірка граната містить значну кількість урсолової кислоти. Ця речовина знаменита своєю антимікробною та антіфунгальною дією.

У кірках граната містяться речовини, що здатні відлякувати шкідливих комах.

Настій з кірок гранта допомагає боротися з кореневою гниллю, а також його можна використовувати для зниження рівня пошкодження рослин ґрунтовими нематодами.

Настій з кірок гранта - як приготувати

Щоби приготувати універсальне добриво для кімнатних квітів знадобиться шкірка граната, білі плівочки й перегородочки, що знаходяться всередині фрукта.

Зберіть кірки одного граната і залийте їх одним літром теплої води. Накрийте добриво кришкою і дайте настоятися впродовж двох діб в темному місці. Коли настій буде готовий, його потрібно процідити.

Добриво з гранатових кірок довго зберігати не можна, воно застосовується одразу після приготування.

Поливати рослини потрібно з розрахунку 3 ст.л. під кожну квітку. Напередодні квіти необхідно полити - все добрива вносяться у вологий ґрунт. Така підгодівля застосовується один раз на місяць.

Гранатовою підгодівлею можна і обприскувати квіти. Для цього настій необхідно розвести з водою 1:1.

Читати такожЦілющий еліксир для всіх рослин: звичайна кориця замінить добрива та фунгіциди

Раніше Главред писав: якщо ви приготували омлет або пиріг, то не поспішайте викидати шкаралупу від сирих яєць - вона містить багато корисних компонентів. Таким чином з яєчної шкаралупи можна приготувати універсальне добриво для квітів в домашніх умовах. Причому ця підгодівля підійде не лише для кімнатних рослин, але і для овочів в городі та квітів у саду.

Читати такожПринесе у ваш дім щастя і достаток: як змусити цвісти грошове дерево - простий спосіб

Вам також може бути цікаво:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти