Зимові канікули: коли та скільки відпочиватимуть школярі

Коли школярі підуть на канікули-графік МОН / УНІАН

Згідно із законодавством, школи навчаються за семестровим графіком: навчальний рік має два семестри, кожен з них ділиться на дві чверті.

У Міносвіти затвердили графік шкільних канікул 2021-2022, але в деяких регіонах діти підуть на зимовий відпочинок пізніше, адже остаточне рішення приймається місцевою владою, пише сайт відомства.

З'ясувалося, коли учні підуть на відпочинок, скільки триватимуть зимові канікули, і в яких областях і містах прийняли рішення змістити ці дати.

Графік зимових канікул від МОН виглядає ось так:

Дати можуть зміщуватися, при цьому важливо, щоб тривалість канікул не перевищувала тридцяти днів (окрім літніх канікул).

Згідно із законодавством, школи навчаються за семестровим графіком: навчальний рік має два семестри, кожен з них ділиться на дві чверті. Відпочивають учні протягом навчального року тричі: восени, взимку і навесні. Як правило, кожні канікули тривають тиждень.

Читати такожКанікули в школах можуть початися на тиждень раніше-МОЗ

При цьому є вимоги щодо кількості навчальних годин:

Де зимові канікули розпочнуться за графіком, а де дати перенесуть

У Києві, за заявою голови КМДА Валентина Мондрієвського, канікули розпочнуться згідно з графіком МОН. Діти відпочиватимуть з 25 грудня по 9 січня.

У школах Харкова канікули почнуться з 30 грудня. Крім того, навчальний рік влітку продовжать ще на один тиждень через тривалі осінніх канікул.

В Кременчуці діти навчатимуться аж до 31 грудня, натомість повернуться за парти вони пізніше - 17 січня.

Нагадаємо, в лютому 2021 року в Київській області в Боярці в академічному ліцеї гармонія дві учениці ліцею отруїлися невідомою речовиною, одна з них померла, інша - потрапила до лікарні.

Згідно з оперативними даними, дві учениці 7-го класу прийняли невідомі речовини, в результаті чого отруїлися.

Також раніше Сумах дві 16-річні школярки також отруїлися таблетками. Підлітки були госпіталізовані до обласної дитячої лікарні.

Читайте також:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти