Кому небезпечно постійно їсти яблука - коментар дієтолога

16 листопада 2021, 23:25
За словами лікаря-дієтолога Ольги Корабльової, є певна кількість людей, яким небезпечно постійно їсти яблука - особливо регулярно / постійно.
Яблуко
Кому небезпечно постійно їсти яблука - коментар дієтолога / ua.depositphotos.com

Кому бажано виключити яблука з раціону щоб уникнути проблем зі здоров'ям. Про це лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла в коментарі РИА Новости.

За її словами, яблука не можна їсти при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, гастриті, а також виразці шлунка або кишечника.

"Яблуко натщесерце, як і будь-які кислі продукти, може викликати здуття живота, подразнення слизових і загострення захворювань через велику кількість грубої клітковини", - говорить Корабльова.

відео дня

Дієтолог додала, що можна їсти запечені яблука. В процесі термообробки містяться в них лимонні та яблучні кислоти руйнуються, зате зберігається пектин, який благотворно впливає на роботу кишечника.

читайте такожНазвані відмінності і користь червоних, зелених і жовтих яблук

Нагадаємо, раніше кандидат медичних наук і відомий дієтолог Римма Мойсенко заявила про те, що для того, щоб не перевантажувати травлення, говорить Мойсенко, яблука краще їсти у першій половині дня - в крайньому випадку не пізніше полудня.

Денна норма в кінці літа - початку осені, коли в продаж надходять яблука нового врожаю, – до 300 грамів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти