В які дні можна міняти постільну білизну, щоби залучити удачу

17 січня 2023, 01:36
Зміна постільної білизни - процедура цілком буденна, але забобонні люди слідують низці правил, перестилаючи ліжко.
Постільна білизна
Постільна білизна - які прикмети з нею пов'язані / Фото pixabay.com

Міняти постільну білизну потрібно регулярно, в іншому випадку можна зіткнутися з безліччю неприємностей. Детальніше читайте в матеріалі: Як часто потрібно міняти постільну білизну, щоби не "заробити" проблеми зі здоров'ям.

В цілому, зміна постільної білизни - процедура цілком буденна для кожного з нас. А чи знали ви, що з нею пов'язано безліч прикмет?

В які дні можна міняти постільну білизну

Якщо вірити народним прикметам, то найкраще міняти постільну білизну в суботу і поєднувати це з прибиранням. Кажуть, що так в родині завжди буде достаток, а члени сім'ї матимуть міцне здоров'я. Крім того, цей простий спосіб допоможе позбутися від безсоння та кошмарів.

відео дня

Ще один вдалий день - четвер. Якщо міняти білизну цього дня, можна залучити удачу. Якщо перестелити постільну білизну в Чистий четвер перед Великоднем, то весь рік відбуватимуься хороші події. Кажуть, що краще постелити навіть не просто чисту білизну, а новий комплект.

В які дні не можна міняти постільну білизну

Звичка міняти білизну в неділю може привести до безсоння, почнуть мучити кошмари.

П'ятниця - також невдалий день для цієї процедури. Згідно з прикметами, можна притягнути безліч незначних проблем.

Не рекомендується міняти постільну білизну у великі церковні свята, щоб не залучити в своє життя неприємності.

Коли не можна прати постільну білизну

Прання постільної білизни найкраще проводити в понеділок або вівторок. Перед цим бажано вивернути його навиворіт. У народі кажуть, що це вбереже сім'ю від хвороб.

До речі, прання білизни в понеділок - це не стільки прикмета, скільки проста практичність. Коли у людей не було батарей опалення і сушарок, випраний в понеділок комплект висихав якраз до суботи, коли його вже можна було застеляти.

Чому не можна дарувати постільну білизну

Згідно забобонів, не можна дарувати вже використану білизну, оскільки разом з ним віддаєш своє здоров'я.

Якщо ви вирішили подарувати комплект забобонній людині, попросіть у неї натомість монетку, інакше, згідно прикмет, ви посваритеся.

Інші прикмети, пов'язані з постільною білизною

Не можна спати на пом'ятій постільній білизні. Раніше вірили, що в складках тканини живуть темні сили і це принесе людині біду. Втім, зараз у це вже ніхто не вірить, і багато хто якраз не гладить постільну білизну. Раніше Главред вже писав, чому не треба гладити постільну білизну і в чому шкода.

Також вважається поганою прикметою не заправляти ліжко вранці. Одне марновірство говорить про те, що така неакуратність обіцяє зраду, інше – хвороби.

Подружжю не варто спати на помаранчевому або червоному комплекті – це до зради. За іншою версією, постільна білизна цих кольорів, навпаки, здатна розпалити пристрасть.

Комплект в горошок або з дрібним візерунком, малюнком принесе в сім'ю багатство і щастя.

Якщо вранці ви виявили на постільній білизні комаху, то це означає, що скоро у вас трапиться любовна пригода. Божа корівка в ліжку подружжя обіцяє довге і щасливе спільне життя.

Якщо постелити постільну білизну навиворіт, вас поб'ють або трапляться інші неприємності. Щоб "все обійшлося", зніміть текстиль, киньте на підлогу і потопчіть його босоніж.

Раніше ми писали, про ефективний спосіб відбілити постільну білизну вдома.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти