У яких продуктах найбільше потрібного для кісток кальцію-пояснення лікаря

2 жовтня 2021, 05:02
Обов'язково потрібно вживати в їжу продукти, які багаті кальцієм та іншими вкрай корисними для кісток мікроелементами (фосфором і магнієм)
Кальцій
У яких продуктах найбільше потрібного для кісток кальцію - пояснення лікаря / ua.depositphotos.com

Головну роль у підтримці здоров'я кісткової системи тіла грає кальцій. З віком в організмі його стає менше, тому обов'язково потрібно вживати в їжу продукти, які багаті їм і іншими корисними для кісток мікроелементами (фосфором і магнієм) і вітаміном D. про це в коментарі РИА Новости розповіла відомий дієтолог Олена Байкова.

"Найбільше легкозасвоюваного кальцію, який без перешкод потрапляє зі шлунка в кров, міститься в ферментованих молочних продуктах. Це сир, кефір, кисломолочні продукти, натуральний йогурт, сири. У невеликому шматочку сиру кальцію буде більше, ніж у великому глечику молока. Також багаті кальцієм горіхи, насіння, часник, бобові (квасоля, боб, горох), крупи: гречана, вівсяна, ячна", - заявила вона.

Байкова також говорить про те, що при складанні раціону для поповнення запасів кальцію варто звернути увагу на насіння Чіа. Крім того, в досить невеликій за обсягом порції може міститися відразу половина добової норми.

відео дня

Ще однією добавкою до салатів і других страв може стати нут. Він відноситься до бобових культур, відмінно поєднується з іншими продуктами. Більш того, він дуже поживний і допомагає наростити м'язову масу. Тому він є ідеальним варіантом для тих, хто займається спортом.

читайте такожЦі продукти допоможуть відновити волосся: обов'язково включіть їх в свій раціон

Нагадаємо, раніше шотландські вчені з Абердинського університету з'ясували, що низькокалорійні дієти можуть продовжити життя.

На думку вчених, низькокалорійні програми харчування дозволяють на 18% знизити ризик ранньої смерті у людей з надлишком маси тіла.

Як заявила співавтор даного дослідження Елісон Авенель, найбільш корисні дієти з низьким вмістом жиру, цукру і рафінованих вуглеводів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти