Навіщо господині кладуть лавровий лист в крупу: мало хто знає про цей секрет

28 лютого 2023, 15:27
Звичайна пряність, яку ми звикли додавати для смаку у страви, допоможе усунути серйозну проблему на кухні.
Лавровый лист, крупы
Лавровий лист в крупі захистить її від шкідників/ ua.depositphotos.com

Більшість господинь та господарів звикли мати хоч якісь запаси продуктів вдома. Особливо це стосується таких "стратегічних товарів", як крупи, макарони, борошно тощо. Але під час довгого зберігання може виникнути одна серйозна проблема – є ризик появи жучків, які заводяться в крупах та інших продуктах. Жучки на кухні, на жаль, не рідкість. Тому краще знати наперед, що зробити, щоб у крупах не заводилися жучки. Легше запобігти проблемі, ніж потім намагатися її вирішити.

Насправді те, що відлякує жучків, завжди у нас просто "перед носом". З цією проблемою допоможе впоратися звичайний лавровий лист.

Господині люблять цю пряність у першу чергу через її універсальність. Адже мало того, що кілька таких листочків здатні зробити страву дуже смачною, так ще з їхньою допомогою можна вирішити дуже багато інших побутових питань. Не виключенням є і проблема, як вивести жучків з кухонної шафи.

відео дня

Лавровий лист відлякує різних жучків, які можуть "поселитися без дозволу" у вашій крупі. Тому варто після купівлі покласти крупи у ємності, де ви їх зберігатимете, принаймні по одному такому листочку. Можна і по кілька – ефект буде ще кращим. Але розраховуйте цю кількість у залежності від розмірів посудини.

При цьому не варто боятися за смакові властивості крупи – лавровий лист хоч і має сильний запах, на смак продукту не вплине.

Також для уникнення появи жучків варто дотримуватися ще одного правила. Одразу після купівлі крупи її краще помістити на якийсь час у морозилку – якщо у продукті є личинки жучків, вони загинуть від такої низької температури. достатньо буде потримати крупу в морозильній камері принаймні кілька днів.

Що робити, якщо жучки вже з’явилися в крупі

1. Першочергово варто викинути усі заражені крупи.

2. Ті крупи, які здаються "чистими", потрібно або просушити в духовці, або відправити на кілька днів у морозилку. Адже те, що жучків не видно, не означає, що їх точно там немає.

3. Крупи потрібно зберігати у ємностях з кришками, які їх щільно закривають. У такому разі в незваних гостей буде менше шансів потрапити всередину, а якщо у якійсь ємності вони все-таки опиняться, то не зможуть швидко потрапити в інші.

4. Якщо жаль викидати крупу, але ви бачите у ній жучків, то можна прогріти її в духовці або заморозити у морозилці. Потім перед використанням промити її. Жучки під час цієї процедури спливуть, і воду з ними можна буде просто злити.

5. Після того, як ви розібралися із зараженими крупами, полиці, де вони зберігалися, потрібно добре помити розчином води з оцтом кілька разів. Замість такого розчину можна використати і спеціальні засоби для дезінфекції.

Важливо пам’ятати, що крупи потрібно оглядати у магазині ще перед купівлею. Таким чином можна уникнути прикрощів і не принести додому "незваних гостей".

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти