15 корисних і простих звичок, які зроблять ваше життя кращим

12 липня 2022, 07:03
Ніякої магії: лишень психологія, особиста завзятість і природне бажання робити свої дні яскравішими.
Корисні звички
Які звички допоможуть стати краще / pixabay.com

Погані звички "заводяться" самі по собі, а корисні звички потрібно прищеплювати. Над їх закріпленням потрібно працювати, але і користі вони приносять набагато більше.

Безумовно, для будь-якої сфери життя можна виділити не один десяток корисних звичок. Але щоб побачити відчутні зміни в житті, можна почати з малого.

Главред розповість, які корисні звички допоможуть стати краще в повсякденному житті.

відео дня

Сім'я і відносини

1. Навіть якщо ви разом вже мільйон років, і фаза активних побачень давно позаду, приділіть своїй коханій людині один вечір на тиждень. Призначте "день побачень", який ви, незважаючи ні на що, щотижня присвятите своїм відносинам.

2. Ще один вечір присвятіть спілкуванню зі своєю сім'єю. Ви не просто мама, тато і діти, ви - команда, де кожен її член повинен відчувати себе важливим, коханим і захищеним. Вечір настільних ігор, спільне читання цікавої книги за ролями або ліплення вареників всією сім'єю – будь-яке заняття, в якому ви зможете чути і слухати один одного, зміцнить ваші сімейні відносини, навіть якщо приділяти цьому пару годин. Важливо: дотримуватися регулярності.

читайте також3 прості повсякденні звички, які допоможуть поліпшити пам'ять

3. Телефонуйте своїм близьким раз на тиждень. Можна частіше, але один раз - обов'язково. Найближче коло людей, які вам дорогі, звичайно ж, знає, яке важливе місце займає у вашому житті. Але ніколи не буде зайвим про це нагадати. І навіть якщо вам абсолютно нічого розповісти, не нехтуйте цим правилом, особливо коли справа стосується батьків. Виділіть в своєму графіку 15 хвилин, зателефонуйте матусі, і послухайте про її улюблену фіалку. Пам'ятайте, що ніхто не вічний.

Корисні звички
Корисні звички для саморозвитку - список / pixabay.com

Душевна рівновага

1. Починайте і закінчуйте свій день з розслаблюючих ритуалів і речей, які приносять вам задоволення – медитація, контрастний душ, улюблена музика. Перші 30 хвилин після пробудження і ще півгодини перед сном присвятіть виключно собі. В ідеалі - проведіть цей час без гаджетів.

2. Складіть список справ на день. Це не робить вас занудою, і не забирає з вашого життя приємний ефект несподіванки. Список справ допоможе вам зосередитися на важливих речах протягом робочого дня (плюсик до вашої продуктивності), і не забути про те, що ви повинні зробити (ще два плюсика; і мінус від амплуа золотої рибки, яка про все забуває). До того ж викреслювати справи з цього списку в міру їх виконання дуже приємно. І навіть якщо у вас в списку на сьогодні тільки вмитися, з'їсти сніданок і подивитися улюблене кіно, в кінці дня, коли план буде виконаний, ви будете почувати себе дуже продуктивною людиною.

3. Заправте ліжко. Елементарна річ, але скільки користі. По-перше, підвищить вашу самодисципліну, як частина ранкового ритуалу, по-друге, зарядить вас продуктивністю, адже день тільки почався, а ви вже викреслили зі списку справ одну задачу. Вперед, до звершень!

читайте такожТри звички, які допоможуть поліпшити пам'ять без ліків

4. В кінці дня ведіть записи про те, що з вами сталося сьогодні. Не обов'язково барвисто і в подробицях, але лінуватися і нехтувати цією звичкою не варто. Щоденник несе в собі важливу функцію - емоційну розрядку перед сном. Адже на папір, або на особисту сторінку в блозі, або просто в текстовий файл ви вихлюпуєте свої думки і переживання за день, "розвантажуєте" мозок від надлишку інформації.

5. Щодня приділяйте годину часу на справи, які приносять вам задоволення. Читання книги, прогулянка по парку, гарячий чай наодинці зі своїми думками або відео смішних котиків – все, що стовідсотково підніме вам настрій, заслуговує 60 хвилин часу. Не економте на собі і своїх позитивних емоціях.

Корисні звички
Які звички варто прищепити / pixabay.com

Успіх

1. Починайте свій робочий день з виконання найважливіших справ. Так вам вдасться подолати прокрастинацію, зарядитися позитивом і продуктивністю від виконаного завдання і уникнути непотрібного почуття провини за те, що витратили день даремно, або не на те, що дійсно важливо. Окрилені успіхом, ви зможете зробити набагато більше.

2. Якщо ви хочете домогтися того, чого у вас ніколи не було, почніть робити те, чого ніколи не робили. Іншими словами: успіх завжди лежить за межами вашої зони комфорту. Звичайно, сучасне суспільство, яке, здається, схиблене на безперервному розвитку, життєвих правилах і інших речах, про які віщають коучі, може здатися страшнуватою. Рухайтеся в своєму ритмі, ви не зобов'язані нікому нічого доводити. Крім, хіба що, кращої версії себе, яка чекає вас зовсім близько – за кордонами вашого комфорту.

читайте такожЯкі звички крадуть щастя в домі і фінансовий достаток

3. Робоча пошта і соціальні мережі - справжня трясовина, яка забирає у вас час на виконання вашої роботи в кращому вигляді. Звичайно, комунікація - важлива складова будь-якої роботи, і відмовитися від неї неможливо. Тому візьміть за звичку перевіряти пошту в конкретний час. Наприклад, раз на три години робіть перерву на 10 хвилин для кореспонденції. Таким чином ви не будете відволікатися на спливаючі віконця повідомлень в інший робочий час, а значить не розгубите концентрацію уваги на робочих завданнях.

4. Хваліть і винагороджуйте себе за маленькі перемоги. Навіть якщо ваша мета велика і геніальна, на шляху до її досягнення вас чекає безліч етапів, подолання яких заслуговує на увагу. Не знецінюйте свою працю. Вчіться цінувати себе, і до цього привчаться інші. До того ж виконання рутинної і монотонної роботи може привести до вигорання. Тоді ні великі, ні маленькі перемоги вас не порадують. Тому відзначати свій прогрес особливо важливо.

Корисні звички
Корисні звички успішних людей / pixabay.com

Саморозвиток

1. В умовах практично безмежного доступу до інформації, ми багато вільного часу витрачаємо на перегляд розважальних шоу і серіалів. Якщо замість них дивитися передачі, семінари, документальні фільми та пізнавальні передачі, так можна і загальну ерудицію підняти, і поліпшити швидкість засвоєння нових знань. Зовсім від розваг відмовлятися теж не варто, але свій інтелект важливо балувати регулярною порцією свіжої інформації.

2. Читайте книги. Як би банально в 21 столітті це не звучало, книга – один з кращих засобів саморозвитку. Навички правильного мовлення, письма, нова інформація, розвиток уяви і нейронних зв'язків – все це ви можете отримати в електронному форматі або твердій палітурці. Головне, як і з будь-якою іншою звичкою, не забувайте робити це регулярно.

3. Підводьте підсумки минулого тижня. Цьому можна присвятити 30 хвилин з недільного вечора. Проаналізуйте, що вам вдалося зробити, а що так і залишилося недосяжним, на яких проблемах ви "спотикалися", і що наступного тижня ви зможете зробити для їх вирішення. Що ви зробили добре, що погано, і що потрібно змінити – відповідь на ці три питання в кінці тижня, допоможе вам ясніше бачити наступні сім днів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти