16 копійок за півлітра: чому в СРСР молоко продавалося в трикутних пакетах

25 лютого 2023, 13:45оновлено 25 лютого 2023, 14:15
В СРСР трикутні пакети з молоком стали дуже популярними в 1970-х роках.
Молоко в СРСР
Молоко в СРСР / скріншот YouTube

В СРСР було дуже багато дивних речей, які нинішньому поколінню не зрозуміти. Наприклад молоко тоді продавалося не в звичайних пластикових пляшках або скляних банках, а в трикутних пірамідках.

Коли з'явилося молоко в трикутних пакетах?

Перші трикутні молочні пакети були винайдені в Швеції в 1952 році компанією Tetra Pak. В СРСР така форма упаковки була введена в 1960-х роках і стала дуже популярною в 1970-х роках. Вартість літра молока тоді становила близько 30-40 копійок, а в трикутнику його було півлітра. Одна така упаковка коштувала 16 копійок.

Спочатку були прямокутники

Перші пакети для молока в СРСР були прямокутної форми. Тільки через деякий час вони були замінені на трикутні, оскільки вони виявилися більш зручними для транспортування і зберігання.

Чому саме трикутники?

Однією з основних причин використання трикутних пакетів була зручність. Вони були легкі, зручні для транспортування і зберігання, а також займали менше місця на полицях магазинів.

Крім того, така форма пакетів дозволяла довше зберігати свіжість молока, що було дуже важливо в той період, коли не було сучасних технологій з консервування молочних продуктів.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти