3 копійчані засоби, які прибирають іржу і жовтизну на ванній

3 грудня 2022, 09:47оновлено 3 грудня 2022, 10:28
Для того, щоб ванна знову засіяла блиском і чистотою потрібно знати і використовувати певні хитрощі.
Ванна
Ванна / pixabay.com

Біла ванна - не тільки показник чистоти, але і хазяйновитості жінки в будинку. Буває, що на її покритті з'являються зрадницькі жовті плями, які псують весь вигляд ванної кімнати.

Крім плям, на ванні з'являється наліт і іржа і для того, щоб ванна знову засіяла блиском і чистотою потрібно знати і використовувати певні хитрощі. Крім магазинних засобів з нальотом на ванній з успіхом можна боротися і народними засобами.

Чудодійна сода

До її плюсів можна віднести низьку вартість і високу ефективність. Завдяки їй можна забути про наліт і брудні плями. Варто нанести невелику кількість цього засобу на поверхню, яку необхідно буде очистити.

Після чого вологою губкою або ганчіркою приступати до роботи. При цьому використовувати соду потрібно обережно. Оскільки її частинки можуть подряпати поверхню ванни. Такий спосіб приносить вражаючий ефект практично після першого використання.

Перевірений оцет

Ще один робочим розчином є оцет. За своєю дією він трохи слабкіше соди. Тому підходить для нової сантехніки. Мити санвузли і ванну з його допомогою можна досить тривалий час. Тому для економії часу слід застосувати наступний спосіб.

Оцтом змочити паперові серветки і застелити ними всю забруднену поверхню. Залишити розчин вбиратися на деякий час. Після чого видалити серветки. І все обполоснути водою.

Як прибрати іржу на ванні?

При іржі добре допомагає розчин з гірчиці. Гірчицю попередньо потрібно розвести у воді. Таку суміш слід залишити на пів години. Після змити водою. При появі цвілі можна використовувати господарське мило.

Важливо! При використанні всіх перерахованих вище засобів не варто забувати надягати на руки рукавички.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти