4 геніальних способи використання шкірки від апельсина

18 січня 2022, 05:24
Виявляється, що апельсинова кірка - зовсім не відходи.

4 геніальних способи використання шкірки від апельсина
Як використовувати шкірку від апельсинів / колаж Главред

Апельсин - один з найпопулярніших і доступних фруктів на кухні українців. Найцінніше в них, звичайно - м'якоть. Шкірка ж, як правило, виявляється в смітнику.

Главред знайшов 3 незвичайних, але корисних способи її застосування.

відео дня

Як усунути неприємний запах

Підігріваючи шматочки апельсинової кірки в невеликій кількості води на маленькому вогні, можна позбавиться від неприємного запаху на кухні. Через кілька хвилин кімната наповниться приємним цитрусовим ароматом.

читайте такожДе і як в побуті використовувати соду: 5 найбільш корисних хитрощівВисушена цедра, упакована в лляний мішечок, добре спрацює як освіжувач для шафи або взуття. Вона усуває неприємний запах дуже ефективно.

Як очистити чашку з-під кави

Сліди від кави вважаються одним з найскладніших забруднень. Однак улюблену посудину може бути як новенький досить кинути туди кірку апельсина, пару столових ложок солі і трохи води. Потім щільно закрийте і все це інтенсивно перемішайте.

Як прибрати осад у воді

Апельсинова кірка стане в пригоді для прибирання осаду – вапняного нальоту після води. Досить посипати забруднене місце сіллю, а потім шматочком кірки потерти його як щіткою, а за допомогою солі і апельсинової цедри можна очистити дошку, для нарізання. Після ретельного протирання її необхідно добре промити та висушити.

Добриво для рослин

Також апельсинову кірку застосовують для підгодівлі рослин і поліпшення родючості грунту. Для цього її закопують в землю на глибину до 5 см.Кірка насичує грунт азотистими сполуками і покращує схожість рослин.

Раніше Главред розповідав, як з користю використовувати шкірку від бананів: 3 чудові способи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти