4 надійних способи позбутися від запаху з одягу із секонд-хенду

22 вересня 2022, 21:31
Формальдегід, запах якого міцно залишається в волокнах тканини, не вивітрюється і не відпирається звичайним способом.
речі, прання
Як позбутися від запаху секонд-хенду / скріншот

Секонд-хендів в Україні з'являється все більше. Через доступність такі магазини стали досить популярними серед наших громадян. У них можна придбати не тільки звичайні, а навіть і брендові речі.

Стійкий запах після обробки одягу не дасть "вигуляти" обновку - формальдегід, яким обробляють речі, не вивітрюється і не відпирається звичайним способом. Ми знайшли рішення цієї проблеми.

На добу в холодній воді

У велику тару налити 10 л холодної води, влити два ковпачки ополіскувача, занурити туди речі і залишити на добу. Поки речі "настоюються", можна їх пару раз перемішати.

відео дня

Потім випрати в машині звичайним способом. Врах*йте, що даний варіант може не спрацювати з кожним кондиціонером.

Нашатирний спирт

У 5 л теплої води розбавити 20 мл 10% нашатирного спирту, це приблизно одна столова ложка. Якщо річ з натуральної тканини - замочити в розчині на годину. Якщо речі синтетичні, то залишити доведеться на 6 годин.

Після замочування просушити одяг на свіжому повітрі 2-3 години. Потім випрати в пральній машині при максимально допустимій для тканини температурі. Додати ополіскувач або пару крапель улюбленої ефірної олії.

Оцет, сіль і сода

У 10 літрах не дуже гарячої води розчинити 100 мл оцту, 100 г солі і 50 г соди. Замочити речі в розчині до 8 годин. Хтось не рекомендує залишати довше, хтось тримав футболку майже добу і залишився задоволений.

Одне точно - чим сильніше запах, тим більше часу буде потрібно. Після замочування дістати речі, вичавити і випрати в машинці з порошком і ополіскувачем (за бажанням).

Водяна пара

Для цього знадобиться відпарювач або пар з праски. Спосіб підходить для тканин з віскози або бавовни. Річ потрібно випрати, висушити і пропрасувати при максимально допустимій температурі з сильною подачею пари. Запах і шкідливі компоненти вийдуть з речей разом з парою.

Вам може бути в пригоді:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти