5 дешевих способів, які врятують праску від накипу і нагару

15 грудня 2022, 11:55
23376
Почистити праска можна в домашніх умовах засобами, які завжди під рукою і коштують копійки.
Праска
Як почистити праску від накипу і нагару / скріншот YouTube

З часом на підошві праски накопичується нагар, який надає їй непрезентабельний вигляд. Більш того, гладячи такою праскою, ви можете зіпсувати речі.

Почистити праску можна за допомогою як магазинних засобів, так і народних хитрощів, які заощадять вам гроші, але результат буде не гірше, ніж після спеціалізованих засобів.

Оцет

Оцтом можна видалити не тільки накип, але і нагар на підошві праски. Для цього змішайте столовий оцет з водою в пропорції 1:1. Змочіть в отриманому розчині ганчірку і протріть нею підошву (вона не повинна бути нагріта). Далі змочіть в розчині ватяну паличку і почистіть нею парові отвори. Даний спосіб підходить для чищення підошви з тефлоновим і керамічним покриттям.

відео дня

Сода

Сліди іржі, нагару і накипу можна видалити содою. Для цього змішайте 2 ч.л. харчової соди з невеликою кількістю води або 9%-ного оцту, щоб вийшла паста. Нанесіть пасту на злегка нагріту підошву і потріть тканиною.

Звичайна сіль

Щоб очистити бруд від праски, покладіть трохи солі на паперовий/бавовняний рушник або аркуш фольги і покладіть на нього праску, нагріту до максимуму. На практиці сіль сама по собі сліди пригоріла тканини не видалила, але після тертя ганчіркою дійсно бруд зійшла досить швидко

Господарське мило

Нагрійте праску до мінімальної температури і обережно натріть підошву господарським милом. Мило почне розтоплюватися і пом'якшувати пригар. Далі вам залишиться тільки протерти підошву начисто і прочистити отвори для випуску пари ватяними паличками або зубочистками.

Зубна паста

Звичайною зубною пастою, яка повинна бути білою, а не гелевою, можна "скрабувати" нагар. Видавіть з тюбика невелику кількість пасти і протріть злегка нагріту підошву.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти