5 незвичайних, але корисних способів застосування картоплі в побуті

27 січня 2022, 04:30
Про багатьох із них ви навіть не здогадувалися.
5 незвичайних, але корисних способів застосування картоплі в побуті
5 способів застосування картоплі в побуті / колаж Главред

Важко знайти сім'ю, в якій би не любили картоплю. Цей овоч є майже в кожному домі, але мало хто знає, що його можна використовувати не за призначенням.

Главред зібрав 5 найпопулярніших способів, які не будуть зайвими в побуті.

Як видалити іржу з посуду

З нагаром та іржею на сковорідках і каструлях можна впоратися різними способами, але якщо у вас під рукою не виявилося спеціальних засобів, то їх може замінити сира картопля. Для цього вам знадобитися: харчова сода або сіль, миючий засіб для посуду, половинка картоплини і губка. Половину картоплини занурте в миючий засіб, на іржу насипте сіль або соду. Тріть поверхню овочем кілька хвилин. Залиште посуд на 20-40 хвилин. Після цього проведіть по посуді жорсткою стороною губки. При необхідності повторіть процес.

відео дня

Як почистити шкіряне взуття за допомогою картоплі?

Якщо під рукою немає засобу для чищення шкіряного взуття, можна скористатися шматочком сирої картоплі. Розріжте картоплину, візьміть невеликий шматок і натріть їм туфлі або чоботи зі шкіри. Чистота та блиск забезпечені.

Як прискорити ріст черешків

Черешок улюбленої герані або троянди швидше прийметься і виросте, якщо спочатку його посадити в картоплину — він буде брати з неї корисні поживні речовини, які так необхідні в процесі розвитку квітки, особливо на початкових стадіях.

Доводимо скло до блиску

Щоб полегшити собі роботу і домогтися абсолютної чистоти і прозорості, протріть всю поверхню вікна або дзеркала розрізаним сирою картоплею, а потім промийте водою.

читайте також6 кухонних лайфхаків, які зроблять життя будь-якої господині простішеЩоб уникнути розлучень, дайте соку висохнути, після чого видаліть його залишки м'якою тканиною.

Як зняти набряки під очима

Як відомо, темні кола і набряки під очима допомагають знімати огірки, але картопля буде набагато ефективніше - 20-хвилинний компрес з кілець овоча освітлить шкіру під очима і прибере припухлість.

Раніше головред розповідав, як правильно зберігати часник: кращі способи, які збережуть корисні властивості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти