5 несподіваних трюків з майонезом, про які ви точно не знали

9 червня 2023, 14:51
Виявляється, майонез можна успішно використовувати не за прямим призначенням.
Як використовувати майонез не за призначенням
Як використовувати майонез не за призначенням / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Майонез - одна з тих приправ, які більшість сімей завжди мають у своєму холодильнику. Це ідеальна основа для багатьох заправок, а також чудове доповнення до бутерброда або салату. Але чи знали ви, що майонез - це набагато більше, ніж просто хороший соус?

Видалення плям фарби

Нанесіть трохи майонезу на пляму фарби до того, як фарба висохне і затвердіє. Масло в майонезі притягує масло в фарбі, що означає, що ви можете легко видалити фарбу і майонез звичайною ганчіркою.

Вечері бути!

Хочете приготувати смачні шніцелі, але у вас закінчилися яйця для панірувальних сухарів? Нанесіть тонкий шар майонезу на обидві сторони шніцеля (або будь-якого іншого виду м'яса, яке ви хочете покрити панірувальними сухарями), а потім додайте панірувальні сухарі. Ви не відчуєте різниці!

Використовуйте майонез як маску для волосся

Майонез зволожує волосся і надає їм гарний блиск. У невелику миску покладіть пару столових ложок майонезу і додайте чайну ложку ванільного екстракту. Нанесіть суміш на сухе, немите волосся і залиште на 20 хвилин. Після закінчення 20 хвилин вимийте волосся шампунем і ще раз обполосніть їх холодною водою.

Використовуйте майонез для догляду за рослинами

Багато флористів використовують цю хитрість. Очистіть листя ваших рослин м'яким милом і невеликою кількістю води, а потім нанесіть трохи майонезу на паперовий рушник. Натріть майонезом верхівки листя. Вони будуть виглядати красивими і здоровими протягом декількох тижнів.

Дверні петлі більше не будуть скрипіти

Скрип дверних петель дуже дратує. Ви можете вирішити цю проблему, почистивши петлі, а потім поклавши на них трохи майонезу. Видаліть зайві шматочки майонезу і все! Ваші двері більше не будуть скрипіти!

Дивіться відео про те, як використовувати майонез не за призначенням:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти