Потай від батьків: 5 дивних речей, які їли радянські діти

18 лютого 2023, 15:10
Смак багатьох з них люди, які народилися в СРСР пам'ятають досі.
Зелені абрикоси, гудрон, мураха
Зелені абрикоси, гудрон, мураха / pixabay.com, скріншот

Ті, хто застав СРСР, пам'ятають, що дитинство тоді сильно відрізнялося від нинішнього. Тоді не було такої величезної кількості смакоти, та й фінанси не дозволяли сильно розгулятися.

Зараз діти в основному проводять час за гаджетами, але в СРСР вони з радістю гуляли на вулиці, де і куштували "заборонені плоди".

"Не їж, буде живіт боліти"

Повз кислбщих, але таких смачних недоспівших яблук або абрикос не міг пройти повз жоден радянська дитина. Навіть попередження від батьків, які говорили, що від плодів може боліти живіт і можна потрапити в лікарню, не могли зупинити.

відео дня

Жуй і зуби будуть білими

Гудрон зазвичай добували на будівництвах. Смак у нього був так собі, зате існувало повір'я, що він очищає зуби. Цей матеріал чорного кольору, вироблений з нафти, відмінно заміняв радянським дітям дорогу жуйку. Майже несмачну масу з нафтовим присмаком можна було жувати дуже довго.

Горобиною не тільки стріляли, а й їли

Серед радянських дітей були дуже популярні горобинострілячі, які заряджали плодами рослини. Червоні плоди також пробували на смак. Вони були дуже кислими і терпкими на смак.

Мурашина кислота

Досить дивна річ, яку не наважилися б з'їсти діти нинішнього покоління. Добути її було дуже просто - брали прутик, облизували його і засовували в великий мурашник. Мурахи починали боротися з ним і обробляли кислотою. Потім кислу паличку можна було облизувати.

Деревна смола

Її можна було знайти на багатьох фруктових деревах, але найсмачнішою вважалася вишнева смола.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти