5 рецептів масок для волосся з яйця: можна забути про сухість, ламкість і випадання

29 травня 2023, 15:59оновлено 29 травня 2023, 16:29
Яйця наповнені величезною кількістю корисних речовин, які здатні зробити волосся більш еластичним, блискучим і слухняним.
волосся, яйця
Кращі маски для волосся з яйця / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, pexels.com

Догляд за шкірою і волоссям – невід'ємна частина дня кожної жінки. Однак далеко не кожній жінці вдається отримати живе, блискуче і слухняне волосся після простого миття голови шампунем. Іноді доводиться перепробувати купу масок, щоб знайти підходящий варіант.

Однак виявляється, відмінний засіб знаходиться прямо у вашому холодильнику. Цим засобом є яйця. Ще багато років тому жінки мили голову яйцями, робили яєчні маски і в підсумку у них було шикарне волосся.

Користь яйця для волосся

Звичайні курячі яйця мають безліч корисних компонентів, які будуть дуже корисними для вашого волосся:

відео дня
  • сприяють росту волосся,
  • запобігають випаданню волосся,
  • покращують еластичність волосся,
  • запобігають ламкість волосся,
  • додають блиск,
  • "склеюють" посічені кінчики.

Як мити голову яйцем

Досвідчені жінки рекомендують використовувати тільки жовток для миття волосся. Вам знадобиться два таких жовтка. Їх потрібно гарненько збити до утворення піни і додати 1 чайну ложку шампуню, після чого знову збити. Отриману консистенцію можна розбавити водою, якщо вийшла занадто густа.

Засіб потрібно нанести на волосся масажними рухами. Його потрібно залишити на волоссі до тих пір, поки він не підсохне. Після яйця можна починати змивати. Для цього можна використовувати оцтову воду або ж змити звичайною теплою водою.

Яєчні маски для волосся

Мити голову яйцем рекомендується 1-2 рази на місяць. Однак цього може виявитися недостатньо для того, щоб ваше волосся стало таким, як після салонних процедур.

Відмінним варіантом стануть яєчні маски для різного типу волосся.

Для нормального волосся

Вам знадобиться 1 яєчний жовток і 1 столова ложка оливкової олії. Жовток і олію потрібно змішати і нанести не всю довжину волосся. Маску варто залишити на 20 хвилин, після чого змити прохолодною водою.

Важливо! Яєчні маски не варто змивати гарячою водою, бо яйце згорнеться і прилипне до волосся.

Варто відзначити, що після такої яєчної маски волосся буде м'яким і гладким.

Для сухого волосся

Потрібно змішати 2 яєчних жовтки і 1 столову ложку оливкової олії. Цю маску також потрібно нанести на всю довжину волосся, залишити на 20 хвилин, після чого змити прохолодною водою.

Для жирного волосся

Вам потрібно змішати 2 яєчні білки і 1 столову ложку оливкової олії. Маску потрібно нанести на волосся на 20 хвилин і змити прохолодною водою.

Ця маска поліпшить структуру волосся і роботу сальних залоз.

Для поліпшення росту волосся

Вам знадобиться одне ціле яйце і 1 столова ложка кокосової олії. Все необхідно змішати в мисці і розподілити по всій довжині волосся. Після 20 хвилин маску потрібно змити.

Цей засіб захистить волосся від сухості і ламкості, а також зміцнить коріння, що допоможе впоратися з проблемою випадіння волосся і поліпшить їх зростання.

Для ламкого волосся

Вам знадобиться 1 жовток, 2 столових ложки меду. Все це потрібно гарненько змішати і нанести на волосся. Голову потрібно укутати рушником і залишити на 40-60 хвилин. Після цього маску потрібно змити прохолодною водою.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти