5 способів почистити білі кросівки, щоб вони виглядали як нові

6 серпня 2022, 15:17
Дешеві та доступні засоби повернуть вашому взуттю колишній вигляд.
Кросівки
Кросівки / скріншот , pixabay.com

Білі кросівки, безумовно, дуже красиві, але мають дуже великий мінус - їх досить важко відмити, а брудняться вони регулярно.

Ми знайшли п'ять способів, які повернуть вашим кросівкам колишній вигляд.

Зубна паста

Так, зубна паста здатна очистити шкіряні білі кросівки. Необхідно видавити невелику кількість пасти з тюбика, нанесіть її на брудне місце і круговими рухами ретельно втирайте її сухою зубною щіткою. Змивати пасту потрібно змоченою в теплій воді серветкою або губкою.

відео дня

Харчова сода

Ще один бюджетний варіант, яким може скористатися будь-хто, оскільки харчова сода є майже у кожного. Змішайте її з водою так, щоб вона перетворилася в пасту. Нанесіть на взуття, втирайте зубною щіткою, ненадовго залиште, а потім змийте серветкою або губкою.

Лимонний сік

2 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку змішані з такою ж кількістю води точно впорається з сильними забрудненнями. Намочіть серветку і пройдіться їй по поверхні.

Чим відмити білу підошву

Для видалення плям і інших забруднень з білої підошви можна використовувати:

  • мило білого кольору і звичайну губку для миття посуду. Намильте губку, розподіліть піну по забрудненій ділянці підошви і протріть її м'якою стороною. При сильному забрудненні можна використовувати жорстку сторону губки, але не перестарайтеся, щоб не залишити подряпин;
  • сухий пральний порошок і щітку - це може бути будь-яка щітка зі щетиною середньої жорсткості, підійде навіть стара зубна щітка. Підставивши підошву під струмінь води, занурте щітку в порошок і нанесіть на забруднене місце делікатними рухами, спрямованими в різні боки. Потім змийте бруд і протріть підошву сухою тканиною;
  • пральний порошок, розведений в теплій воді у пропорції пів склянки миючого засобу на літр води. Поставте взуття в широку миску і налийте мильний розчин так, щоб її рівень не зачіпав верх взуття. Через пів години очистіть поверхню підошви пензлем, промийте чистою водою і протріть сухою тканиною;
  • засіб для миття посуду - кілька крапель потрібно розвести в теплій воді і, вмочивши в пінний розчин стару зубну щітку, швидкими рухами очистити забруднену підошву. Такий спосіб може бути ефективний тільки для видалення свіжих плям.

Прання в машинці

Тканинні кросівки можна випрати в машинці. Але тільки в тому випадку, якщо ви впевнені в їх якості (після прання може відклеїтися підошва).

Перед тим як завантажити кросівки в машинку, замочіть їх на пару годин в теплій воді з відбілювачем або засобом для виведення плям. Потім покладіть кросівки в білу наволочку або періть разом з рушниками.

Не використовуйте звичайний порошок. Краще взяти засіб для видалення плям або рідке відбілююче мило.

Добре, якщо в пральній машині є режим "спортивне взуття". Якщо його немає, виставте "ручне прання", а також режим посиленого полоскання, щоб не залишилося жовтих розлучень. А ось віджимання і сушку потрібно відключити.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти