5 речей, які не можна робити на кладовищі, щоб не накликати біду

15 березня 2023, 18:40оновлено 16 березня 2023, 08:38
Кладовище в українській культурі досить особливе місце і вкрай необхідно знати про правила поведінки і прикмети, пов'язані з цим місцем.
5 речей, які не можна робити на кладовищі
5 речей, які не можна робити на кладовищі / колаж фото pexels.com

Зовсім скоро почнеться низка поминальних днів, в які люди часто відвідують кладовище, щоб вшанувати своїх близьких. Однак не тільки в цей період, а й завжди важливо знати про те, як правильно поводитися на кладовищі і чого там краще не робити, щоб не накликати біду.

5 речей, які не можна робити на кладовищі - почнемо з простого

Велика частина українців живе в системі прикмет і шанує їх завжди. Пропонуємо дізнатися про п'ять езотеричних заборон кладовища.

Найпершою є заборона на те, щоб щось забирати з кладовища. Вся справа в тому, що всі речі на кладовищі притягують і накопичують в собі погану енергетику. Ця енергія може зруйнувати життя того, хто її підібрав. По-друге - незважаючи на звичні традиції на кладовищі не варто розпивати спиртні напої. Езотерики впевнені, що померлі не сприймають таких дій. По-третє не радиться приходити на кладовище з дітьми молодше 7 років. Існує поняття, що до 7 років у дитини відсутнє вміння захищати свою енергетику і справлятися з накопиченою печаллю і болем місця. З цієї причини дітям може ставати фізично погано на кладовищі. Четверта заборона свідчить про те, що кладовище не можна відвідувати після заходу сонця. Причиною заборони є також ослаблена енергетика людини в другій половині дня, що може вплинути на самопочуття. І, нарешті, п'ята заборона - скарги покійному на життя. Подібні дії свідчать померлому про те, що ви не цінуєте своє життя.

відео дня

Що не можна залишати на могилі - потрібно обов'язково прибрати

Як правило, на могилах прийнято прибирати: мити пам'ятник, збирати засохле листя, траву і бур'ян. Все сміття і непотрібні предмети, які ви зібрали під час прибирання на могилі і поруч з нею - не можна залишати. Їх необхідно викинути в спеціально відведеному для сміття на кладовищі місці, також після цього необхідно вимити руки водою, яку ви привезли з дому.

Чому не можна обертатися на кладовищі - йдучи йди

Одна з найдавніших прикмет, пов'язаних з кладовищем - повернення з нього. Багато людей стверджують, що коли людина залишає кладовище, ні в якому разі не можна повертатися. Прикмета говорить про те, що повернувшись на цвинтар за забутою річчю або обертаючись під час повернення - людина може прихопити з собою душу покійного, яка не дасть спокою в звичайному житті.

Що варто враховувати читачеві

Цей матеріал - ознайомчого характеру, його не слід сприймати як вказівку до дії або абсолютну істину. Астрологія, ворожіння, екстрасенсорика, тарологія, мольфарство, феншуй і нумерологія не є академічними науками, їх положення і твердження не можна перевірити або підтвердити науковими методами. Це ж стосується різних тестів, характеристики людини по імені і подібного. Крім того, прогнози і гороскопи не завжди збуваються, а збіги можуть бути випадковими.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти