5 речей, які не можна робити перед дорогою: невдачі будуть іти по п’ятах

31 травня 2023, 20:15
Є список справ, які не можна робити перед тим, як вирушати у дорогу, інакше можна накликати на себе біду.
Машина, чемодан, дорога, поезд
Що не можна робити перед дорогою/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Підготовка до поїздки або подорожі - процес відповідальний, незалежно від того, наскільки далеким буде шлях, який вам доведеться подолати. Будь-яка поїздка завжди викликає хвилювання, адже хочеться, щоб усе пройшло якнайкраще і без неприємних "сюрпризів".

Наші предки вірили у те, що є низка дій, які не можна виконувати перед тим, як вирушати у дорогу. Так само є певні заборони для того часу, коли у дорозі перебуває хтось з ваших рідних. Давайте розберемося, що не можна робити перед дорогою згідно із давніми прикметами.

1. Мити голову

Звісно, перед довгою дорогою хочеться підготуватися і бути "у всій красі". Але, згідно з давніми прикметами, не можна перед тим, як вирушати у дорогу, мити голову. "Чому так?", - здивуєтеся ви. Справа у тому, що наші предки вірили, що такі дії можуть зробити нас вразливими перед нечистими силами.

відео дня

Буде краще помити голову за день до від’їзду, або ж зробити це після того, як ви прибудете у місце призначення.

2. Повертатися після того, як подолали половину шляху

Прикмети кажуть, що повертатися додому з половини шляху - це дуже погано. Та й навіть якщо не керуватися прикметами, а просто оцінити ситуацію раціонально - навряд чи це піде комусь на користь, адже доведеться втратити велику частину часу. Тому варто завчасно збирати речі, щоб нічого не забути, й перед виходом з дому обов’язково перевіряти, чи все взяли.

3. Переступати поріг з лівої ноги

Здавна вважається, що ліва сторона пов’язана з усім негативним і нечистою силою, а права - зі світлими силами. Тому для успішної дороги достатньо буде переступити поріг не з лівої, а з правої ноги, і ще й при цьому буде не зайвим прочитати молитву. Дотримання такого простого правила не забере багато часу і сил.

4. Шити чи зашивати одяг

Вважається, що є ризик "зашити" успіх, і як наслідок у дорозі вас можуть переслідувати неприємності. А що ж робити, якщо випадково порвалася улюблена блузка, яку ви хотіли одягнути в дорогу? У такому разі краще замінити її на інший одяг, а не зашивати перед самим виходом.

5. Розповідати малознайомим людям про поїздку

Ніхто з чужих або малознайомих людей не повинен знати про поїздку. Казати про неї варто лише найближчим. Чим менше людей, знає, тим краще. Адже малознайомі вам особи можуть, наприклад, позаздрити або подумати чи побажати вам чогось поганого, і тоді вас у дорозі переслідуватимуть невдачі.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти