5 речей, які не можна віддавати задарма: це може обернутися бідою

11 березня 2023, 17:00
Є речі, які не можна віддавати просто так, адже це може спричинити неприємності як для колишнього, так і для нового власника.
Одежда, украшения, драгоценности
Є речі, які, згідно з повір'ями, не можна віддавати задарма/ ua.depositphotos.com

Коли якась річ вдома стає зайвою або непотрібною, часто виникає думка "дати їй друге життя", віддавши цей предмет комусь іншому. Це здається найкращим варіантом – і вдома з’явиться більше місця, і комусь від цієї речі буде користь. Проте не всі знають, що є речі, які, згідно з віруваннями наших предків, не можна віддавати задарма. Адже це може обернутися неприємностями як вам самим, так і новому власнику цього предмета.

Наші предки вірили, що є предмети, які ні в якому разі не можна просто так віддавати іншим людям, навіть родичам.

1. Дорогоцінності та біжутерія

Найбільше це правило стосується прикрас – як дорогоцінних, так і біжутерії. Вважається, що під час носіння прикрас вони наповнюються енергетикою свого власника. Тому віддавати ці речі фактично з частинкою своєї енергетики небезпечно.

відео дня

Так само варто бути обережними, якщо хтось вам дарує прикраси, які раніше кимось одягалися. Адже в такому разі є ризик забрати на себе біди тієї людини.

Першочергово це стосується прикрас із золота, срібла і платини.

2. Одяг та взуття

Речі, які ми постійно носимо, автоматично наповнюються нашою енергетикою. Тому віддавати свій одяг чи взуття комусь досить небажано – таким чином ви можете віддати своє щастя і благополуччя іншій людині.

Так само небажано отримувати такі речі від когось, адже в такому разі ви не знаєте, чи не передасть вам та людина з одягом свої біди і нещастя – можливо ненавмисно, а можливо і зі злим задумом.

Якщо ж ви отримали від когось одяг, який носила та людина, можна провести своєрідний обряд очищення – випрати речі, додавши до порошку сіль.

3. Віник

Звісно, нечасто зустрічаються ситуації, коли хтось комусь дарує віник, проте й такі випадки бувають. Насправді краще уникати таких подарунків – не дарувати самим і не брати від когось. Якщо ж хтось вам дарує віник, можна просто дати цій людині кілька монет – вийде, що ви його купили, а не взяли задарма.

4. Рушники, шарфи і годинники

Такі речі з давніх давен вважалися символами розлуки та сварок, тому їх точно не можна назвати кращими подарунками.

5. Шкарпетки

Тут йдеться не про ті речі, які вже хтось носив, а про нові. Так, не варто дарувати комусь шкарпетки, адже це руйнує ваш зв'язок з цією людиною. Тому дарувати своєму чоловіку чи хлопцю шкарпетки на свято – це погана ідея.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти