5 речей, яких не повинно бути у спальні: позбавляємося від роздратування і здобуваємо міцний сон

24 лютого 2022, 02:18
Це найпоширеніші предмети, які заважають сну і дратують людину. Вони будують психологічне здоров'я мешканців спальні.
Спальня, будинок
У спальні не повинно бути деяких речей / pixabay.com

Люди проводять у спальні близько третини свого життя. Тому дана кімната повинна бути комфортною і приємною для очей. А для того, щоб так сталося, потрібно щось викинути.

Главред зібрав п'ять найпоширеніших предметів в спальні, яким там зовсім не місце.

читайте також4 речі, які потрібно прибрати з інтер'єру, щоб зберегти гармонію в будинкуПурпурний, червоний або білий кольори в дизайні спальні

Кольори впливають на поведінку людини і її настрій. Вони можуть викликати почуття безпеки або навпаки. Так як спокійному сну більше сприяють приглушені відтінки, а саме - синій, зелений, блідо-жовтий і срібний, то пурпурний, стерильно білий і червоний варто замінити.

Багато подушок

Маленькі подушки на дивані або ліжку створюють відчуття затишку, але разом з цим приносять незручності. Їх постійно треба згрібати в купу і кудись прибирати, а вранці навпаки красиво розкладати. Так як для сну вам потрібна одна, максимум, дві подушки, то від інших можна сміливо позбутися.

Спальня, будинок
У спальні не повинно бути деяких речей / pixabay.com

Телевізор

На перший погляд це зручно - в комфорті подивитися улюблений серіал, але насправді ви просто женете від себе сон. Якщо немає можливості перемістити телевізор до іншої кімнати, хоча б не вмикайте його пізніми вечорами, коли сон вже "наступає" на очі.

Неправильно постелений килим

Великий килим потрібно розміщувати прямо під ліжком так, щоб він виходив за його рамки на 45-60 см. Але не більше і не менше. Суть в тому, щоб, встаючи з ліжка, ви завжди ставили ноги на приємний м'який килимок, а не на холодну підлогу.

Спальня, будинок
У спальні не повинно бути деяких речей / pixabay.com

Покривало або ковдра, дістає до підлоги

Мало того, що таким чином текстиль захаращує кімнату і робить її брудною. Також неприємно і не естетично вкриватися тим, що валялося на підлозі.

читайте також3 речі, які зіпсують будь-яку кухнюНагадаємо, раніше Главред писав про те, як миттєво зробити кухню чистою і затишною. Є три речі, позбувшись від яких прибирання стане легше, а чистота збережеться довше.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти