6 грубих помилок у догляді за обличчям, які "вбивають" молодість і провокують старіння

28 червня 2021, 21:05
Відмова від ранкового вмивання може серйозно зістарити обличчя. Також не можна мити обличчя звичайним милом. Але не тільки!
6 грубих помилок у догляді за обличчям, які 'вбивають' молодість і провокують старіння
Деякі звички "вбивають" молодість і провокують старіння шкіри обличчя / Instagram

Шкіра обличчя - не камінь. Вона, звичайно, терпить багато, але іноді вона безсила перед тими процедурами, якими ми її в буквальному сенсі мучимо. Так, обличчя вимагає щоденного догляду. Але деякі звички, які з'явилися в житті багатьох жінок незрозуміло звідки, тільки шкодять і провокують передчасне старіння шкіри.

Щоб ваша шкіра залишалася молодою і була якомога довше без зморшок, намагайтеся уникати цих класичних помилок під час догляду за шкірою обличчя. Ми зібрали для вас найгрубіші помилки у догляді за обличчям, які потрібно назавжди забути, щоб уникнути старіння шкіри.

Звичайно, всі ми рано чи пізно постаріємо. Але не варто гнати коней - всьому свій час, і відкривати власноруч двері зморшкам, щонайменше, нерозумно.

Звички, які вбивають молодість вашого обличчя

Ви не вмиваєте обличчя вранці

Відмова від ранкового вмивання може серйозно зробити обличчя старим. Причина, через яку важливо мити шкіру вранці, полягає в тому, що, поки ви спите вночі, ваша шкіра перебуває в режимі відновлення. Це змушує шкіру виділяти токсини і шкірну олію. І ось всі ці відкладення не приносять жодної користі вашій шкірі. Тому вкрай важливо зранку умити обличчя очищувальними засобами.

Ви часто використовуєте скраб

Буває так, що після покупки відмінного скрабу для обличчя нас починає заносити: ми його використовуємо чи не щоранку. Але немає нічого гіршого для обличчя, ніж занадто агресивно терти його - занадто часте відлущування може привести до запалення, що викликає появу зморшок. А основна причина старіння - хронічне і тривале запалення шкіри.

Ви вмиваєте обличчя милом

Можливо, ви любите відчуття від вмивання обличчя звичайним милом. Проте ви повинні зрозуміти, що воно дуже негативно впливає на шкіру і може прискорити процес її старіння.

читайте такожЩо старить жінку: "пастки" в макіяжі та зачісках, яких потрібно уникатиВикористання кускового мила може пошкодити епідерміс, зовнішній шар шкіри. Це може призвести до передчасної появи зморшок, збільшення пор і викликати прищі та запалення.

Ваші засоби з догляду за шкірою дуже пахнуть

Ніколи не купуйте засоби для догляду за обличчям тільки тому, що вам подобається їх запах. Річ у тім, що ароматизатори в засобах з догляду за шкірою є одними з найпоширеніших винуватців роздратування. Водночас зовсім не важливо, наскільки чутлива у вас шкіра. Крім того, ароматизатори діють не відразу – вони є повільним провокатором старіння шкіри.

Ви вмиваєте обличчя занадто гарячою або холодною водою

Зупиніться! Не можна вмиватися гарячою або дуже холодною водою. В ідеалі для вмивання обличчя найкраще використовувати теплу воду. Холодна вода неефективно видаляє щоденний бруд, а гаряча вода може дратувати та сушити вашу шкіру.

читайте такожПомилки макіяжу, які допускає майже кожна жінкаА ось тепла вода допомагає видалити бруд, але зберігає природні зволожувальні масла вашої шкіри.

Ви не вмиваєте обличчя після того, як спітніли

В ідеалі обличчя потрібно мити двічі на день. Але є виняток: якщо ви займаєтеся спортом, то обличчя потрібно обов'язково мити ще й після тренування. Якщо ви цього не зробите, весь цей накопичений піт може дратувати вашу шкіру, що в кінцевому підсумку може призвести до появи зморшок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти