6 помилок при користуванні сковорідкою, після яких можна викидати її в смітник

21 жовтня 2022, 17:16
Існують правила, дотримуючись яких сковорідка прослужить вам набагато довше.
Сковорода
Як не можна використовувати сковороду з антипригарним покриттям / pixabay.com

Сковорідки з антипригарним покриттям "заполонили" більшість кухонь. Такі помічниці дуже популярні - після готування час її очищення значно менше, ніж у інших сковорідок, але це не означає, що за нею не потрібен особливий догляд.

Багато хто в курсі, що їжу в посуді з антипригарним покриттям не можна перемішувати металевими виделками і ложками, але існують і інші правила, дотримуючись яких сковорідка прослужить вам набагато довше.

Правильне зберігання

При неправильному зберіганні виникає серйозний ризик пошкодження антипригарного покриття. Такий посуд повинна зберігатися окремо і бути захищена від контактів з гострими і ріжучими предметами.

відео дня

Не перегрівайте сковорідку!

Ніколи не наливайте в розпечену на вогні сковороду холодну і навіть прохолодну воду! Такі дії можуть привести майже до миттєвого псування посуду. Якщо вам пощастить, то покриття не "надметься", але свої антипригарні властивості воно втратить майже напевно.

Не зберігайте їжу в сковороді

Ніколи не ставте сковороду в холодильник – низькі температури можуть завдати їй шкоди. Завжди перекладайте залишки їжі в пластикові контейнери, які підходять для зберігання їжі.

Не використовуйте сковороду не за призначенням

Світові бренди виробляють десятки різних видів посуду, кожна з яких має своє призначення. І це все не просто так. Залежно від призначення сковороди варіюється товщина і склад антипригарного покриття. Неправильне використання посуду може привести до її швидкого виходу з ладу.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти