6 помилок при пранні, які псують ваші речі та ламають машинку

29 липня 2022, 19:03
Дотримуючись кількох правил, ви можете уникнути цього.
пральна машинка
Пральна машинка / pixabay.com, скріншот

Прання - буденна справа для кожного, але до цього заняття потрібно підходити з максимально відповідальністю, оскільки один невірний рух може позбавити вас улюблених речей або навіть самої пральної машинки.

Главред розбирався, що не можна робити при пранні та чому псуються речі після прання.

Слідкуйте за температурою

Мало хто знає, що при пранні на низьких температурах речі краще зберігають форму і колір і менше зношуються. До того ж тепла і прохолодна вода справляється із забрудненнями нітрохи не гірше, ніж гаряча, якщо у вас хороша машина і порошок.

відео дня

Тому на 60° варто прати тільки білизну, рушники і пелюшки, щоб їх продезінфікувати. Для всього іншого вистачить і більш низьких температур.

Не переборщуйте з порошком і кондиціонером для білизни

Надлишок порошку може привести до скупчення бруду на одязі, засмічення контейнера для миючих засобів і неприємного запаху з пральної машини, а через занадто велику кількість кондиціонеру речі гірше прополіскуються.

Тому уважно читайте дозування, зазначені на упаковках, і не забувайте про мірну чашку. Якщо ж речі дуже брудні, використовуйте режим попереднього прання або запустіть два цикли.

Кондиціонер потрібен не всім речам

Кондиціонер для білизни робить речі м'якше і полегшує прасування, проте з часом він знижує поглинання тканини. Тому рушники, Спортивний одяг та інші речі з мікрофібри, еластану і спандекса краще прати без нього.

Не періть білизну на "автоматі"

При автоматичному пранні бюстгальтери швидко розтягуються і перестають тримати форму, тому їх краще прати вручну. Це ж відноситься й до решти мереживної білизни та купальників.

читайте такожЧайник, праска і навіть пралку: як очистити будь-яку техніку від накипуА ось капронові колготки можна прати і в машині. При цьому потрібно дотримуватися кількох простих правил:

  • використовувати миючий засіб для делікатних речей;
  • прати на 30° з малою кількістю обертів;
  • класти колготки в спеціальний мішок для прання;
  • вивертати колготки навиворіт.

Не періть джинсові речі занадто часто

Виробники радять взагалі відмовитися від машинного прання, щоб довше зберегти колір. Якщо ви не готові піти їх раді, оптимальним проміжком між праннями джинсів є період від 2 до 6 місяців в залежності від інтенсивності шкарпетки і індивідуальних особливостей організму.

Не забуваєте доглядати за пральною машиною

Бруд, залишки порошку і взагалі все, що з часом накопичується в пральній машині, рано чи пізно виявиться на ваших речах, викликаючи появу неприємного запаху і білих розлучень. Щоб цього не сталося, дотримуйтесь кілька простих правил догляду за технікою:

  • провітрюйте машинку після кожного прання;
  • видаляйте залишки миючих засобів з гумової прокладки на дверцятах після кожного прання;
  • регулярно промивайте контейнер для миючих засобів;
  • приблизно раз на місяць запускайте порожню машинку з пральним порошком і оцтом для дезінфекції.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти