7 основних помилок під час прання постільної білизни: що може її непоправно зіпсувати

15 квітня 2023, 17:22
Часто ми навіть не здогадуємося, що та чи інша дія може непоправно зіпсувати постільну білизну.
Постельное белье, стирка, стиральная машина
Є низка поширених помилок під час прання постільної білизни/ ua.depositphotos.com

Якщо ваша постільна білизна після прання не радує погляд чистотою і не пахне свіжістю, а після кількох циклів очищення у машинці взагалі непривабливо виглядає і зношується, не варто звинувачувати у цьому саме пральну машину. У багатьох випадках причиною втрати кольору та швидкої зношуваності є неправильний догляд за постільною білизною.

Варто знати основні правила, як правильно прати постільну білизну в машинці, і не припускатися поширених помилок.

Які є 7 основних помилок під час прання постільної білизни

1. Ігнорування етикетки

Під час прання постільної білизни потрібно звертати увагу на дані, які зазначені на ярлику виробу. Там вказана основна інформація, яка стане у нагоді під час догляду за виробом – режим прання, температура, яку витримує матеріал тощо.

відео дня

2. Прання лише після явного забруднення

Якщо на перший погляд постільна білизна здається чистою, це ще не означає, що такою вона і є. там можуть накопичуватися забруднення, які непомітні для нашого ока – краплинки поту, маленькі частинки бруду, частинки відлущеної шкіри тощо. Усе це є привабливим середовищем для мікробів.

Постільну білизну варто прати не рідше, ніж раз на два тижні. Якщо ж ви звикли спати без одягу, то краще змінювати її кожен тиждень.

3. Забагато прального порошку

Якщо насипати у пральну машинку занадто багато порошку, то волокна матеріалу швидко зношуватимуться. До того ж такий засіб може погано виполоскатися.

4. Прання постільної білизни разом з одягом та рушниками

Робити так не варто, адже ці речі можуть потребувати різних режимів прання та різної температури. Також різноманітні матеріали створюватимуть додаткове тертя під час роботи машинки, що вплине на швидшу зношуваність речей. А якщо на одязі ще й є блискавки чи якісь невеликі тверді елементи, то вони можуть пошкодити матеріал постільної білизни.

5. Інтенсивний режим прання

Варто застосовувати той режим, який вказаний на етикетці. Якщо цієї інформації у вас немає, тоді краще не ризикувати й обрати більш щадні режими, щоб не пошкодити цілісність матеріалу і не сприяти його зношуваності.

6. Перевантаження пральної машини

Для постільної білизни повинно бути достатньо місця у барабані, щоб вона могла вільно циркулювати і нормально випратися. В іншому ж разі не варто очікувати, що матеріал зможе добре очиститися.

7. Неправильне сушіння

Сушити постільну білизну також потрібно правильно. Якщо тканину "пересушити", то вона стягнеться і залишиться пом’ятою. Краще погладити виріб тоді, коли він ще вологий. Якщо постільна білизна має яскраве забарвлення, її не можна сушити під прямим сонячним промінням.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти