7 речей на кухні, яких потрібно позбутися: ви здивуєтеся, скільки з’явиться вільного місця

28 лютого 2023, 16:43
Якщо уважно проаналізувати усі речі на вашій кухні, то там знайдеться не лише те, що потрібно кожній господині, а й купа зайвих предметів.
Кухня
Є речі, яких не повинно бути на кухні/ ua.depositphotos.com

Коли ми розміщуємо речі на кухні, нам здається, що знадобиться усе: і формочки для печива, які насправді ніколи не використовувалися, і безліч чашок, які купувалися просто "під настрій", і різні пластикові лоточки, які стоять у шухлядах "про всяк випадок". І хоч часто ми скидаємо вину за безлад на кухні на замалу кількість полиць, насправді головна проблема у тому, що ми на цих полицях зберігаємо.

Чим більше на кухні зберігається непрактичних речей, тим більший хаос і безлад там пануватиме. Адже якщо проаналізувати усі предмети, якими ми наповнили свою кухню, виявиться, що в активному використанні лише половина, а то й менше речей.

Отже, давайте розбиратися, що потрібно викинути з кухні, щоб там стало більше місця.

відео дня

1. Контейнери, які не використовуються

Звісно, важко переоцінити користь пластикових контейнерів. Вони можуть стати у нагоді для зберігання різних продуктів та готових страв. Але потрібно ретельно оцінювати, яка саме кількість контейнерів потрібна вам для активного використання. Від зайвих краще позбутися або заховати їх куди подалі, адже вони займають багато місця.

2. Зайві чашки

Якщо чашок занадто багато і ви помітили, що частиною з них не користуєтеся, сміливо ховайте їх подалі, адже вони просто займають місце.

3. Пластикові пакети

Якщо у вас вдома є славнозвісний "пакет з пакетами", значить варто задуматися про альтернативу. Краще брати з собою у магазин спеціальну еко-сумку для покупок. Так у вас вдома не збиратиметься ціла купа пакетів.

4. Непотрібна техніка

Якщо у вас на столі чи в інших помітних місцях стоїть різна техніка, якою ви не користуєтеся, краще заховати її подалі на полиці. Вам лише здається, що он той тостер чи мультиварка не займають багато місця. Насправді купа різних речей на столах та відкритих полицях створюють атмосферу безладу.

5. Зайві кухонні ножі

Для щоденного користування не потрібна ціла колекція ножів від найменшого до найбільшого. То навіщо тоді вони усі повинні стояти на видному місці? Достатньо буде кількох, якими ви точно будете користуватися.

6. Купа магнітів та інших речей на холодильнику

Тисяча дрібниць на холодильнику створюють атмосферу безладу. Якщо вам потрібно зберегти якісь важливі телефонні номери, які повинні бути під рукою – то краще записати їх у телефоні, а не чіпляти магнітиком записку на холодильник. Щодо магнітів, то варто залишити лише ті, які точно нагадують вам про якісь приємні моменти та емоції, а не обліплювати дверці усім підряд.

7. Непотрібні речі у шухлядах

З часом у шухлядах може завалятися купа дрібниць, про які ми навіть забули. До прикладу, "колекція" соусів, які залишилися після відвідування фаст-фуду, різні банки і ємності тощо. Варто це все перебрати і викинути те, що не потрібне.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти