8 найменших порід котів: милоті та красі немає меж

24 лютого 2023, 21:16
Розповімо, які породи кішок вважаються наймініатюрнішими і рівних їм в цьому немає.
Найменші породи котів
Найменші породи котів / pixabay.com

Милі кошенята на все життя-мрія будь-якого любителя сімейства котячих. Такі тварини існують. Найменші породи кішок відрізняються від своїх великих побратимів тільки мініатюрними розмірами. А цінителям породистих тварин вони доставляють естетичну насолоду. Наймініатюрнішими вважаються 10 порід, а одна з них навіть потрапила в Книгу рекордів Гіннеса.

Найменші породи котів: рекордсмени

Однією з представниць списку стала порода Манчкін. Кішка цієї породи потрапила в Книгу рекордів Гіннеса. Її звуть Fizz Girl. Тварина важить всього 2 кг, а зріст – 15,24 см в холці.

Порода Манчкін
Порода Манчкін

Представники цієї породи мають подовжене тіло, блакитні або жовто-зелені очі, укорочені лапи. Манчкіни нагадують карликових такс. За харктер вони дуже доброзичливі і легко уживаються з дітьми і дорослими людьми. Цікавою рисою породи є"синдром сороки". Вони тягнуть все, що господарі забули прибрати зі столу або полиці.

відео дня

Той-боб або карликовий бобтейл – ще одна порода, яка увійшла в трійку лідерів по мініатюрності. Тварини цієї породи нагадують 4-5-місячних кошенят. Зовнішній вигляд той-боб нагадує забарвлення тайських кішок з плавним переходом від темних лам і морди з світлої вовни на голові і тулубі. Відмінною рисою є укорочений хвіст. Вага дорослої тварини досягає 0,9-2 кг.

Порода Той-боб
Порода Той-боб

Двельф - експериментальна порода, в якій втілилися риси сфінксів і манчкінів. Вони мають подовжене тіло, укорочені лапи і відсутність шерсті. У сукупності риси найменших порід кішок фото, яких представлені тут, це порода двельф. Їх вага не перевищує 2 кг.за характером нагадують мініатюрних собак, які просто не можуть перебувати без своїх господарів.

Порода Двэльф
Порода Двэльф

Як називаються і виглядають карликові кішки

Далі за списком йде Сінгапурська кішка, популярність якої зростає з кожним роком. Це ласкаві і товариські вихованці, які виростають до 3 кг, мають унікальний кремовий забарвлення шерсті і величезні зелені очі. Також вони дуже рухливі і грайливі. Якщо в будинку є така кішка, то не можна її залишати одну. Тварини нудьгують і сумують без господарів і без уваги.

Порода Сінгапурська кішка
Порода Сінгапурська кішка

Як називаються карликові кішки? Відповіддю на це питання буде назва ще однієї породи – Наполеон. Мініатюрна пухнаста, схожа на зефір кішка вразить будь-якого любителя цих тварин. Вони мають білосніжну шерсть і небесно-блакитні очі. Наполеон-це гібрид перської кішки і коротколапого манчкіна.

Порода Наполеон
Порода Наполеон

Кінкалоу - ще один яскравий приклад наймиліших порід котів. Вони увібрали в себе риси манчкінів і американських керлів. Це найрідкісніша маленька кішка. У всьому світі налічується близько десятка тварин з такими характеристиками. Вони мають смішні загнуті вуха, короткі лапи, подовжене тулуб.

Кинкалоу
Кинкалоу

Бамбіно - ще одна експериментальна порода, яку вивели при схрещуванні манчкінів і канадських сфінксів. Тварини вважаються рідкісними і екзотичними. Вони теплолюбні і вимогливі. Їх ніжна шкіра без шерсті вимагає особливого догляду. Самі тварини рідко досягають ваги більше 2 кг.

Порода Бамбіно
Порода Бамбіно

Балінезійська кішка - ще одна карликова порода кішки, яка підкорює своєю виразною мордочкою і трохи скошеними до носа очима. Також порода відрізняється довгим пухнастим хвостом і блакитними очима. Вони грайливі і товариські, тому вимагають багато уваги до себе. Яскрава зовнішність і чорно-біле забарвлення робить їх особливо прекрасними і милими.

Порода балінейзійська кішка
Порода балінейзійська кішка

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти