80-річний експерт зі старіння назвав свої головні звички для продовження молодості

23 серпня 2021, 13:36
Йому майже 81 рік, він у відмінній формі і, до речі, знаходиться на вершині своєї кар'єри в професійному плані
Довголіття_руки_стареніе_здоров'я
За його словами, вся справа в звичках / Pixabay

Коли справа доходить до здорового старіння, є один висновок, запропонований Річардом в.Бесдіном, доктором медицини, професором медицини Університету Брауна в Провіденсі, штат Род-Айленд, який майже 50 років працює геріатром.

За його словами, вся справа в звичках. Він вважає, що не варто дотримуватися звичок, які не приносять вам радості (навіть якщо вони так звані здорові), і потрібно дотримуватися тих, які приносять радість.

Хоча цей шлях може виглядати для всіх по-різному, він, безумовно, допоможе вам добре старіти, а також принесе вам задоволення від цього, пише Livestrong.com.

читайте такожНазвані 7 помилок в харчуванні, які прискорюють старіння

"Область здорового способу життя популярна, і кожен день з'являються експерти. Я експерт, який стверджує, що мої знання засновані на доказах", - говорить Бесдін. "Це включає в себе рандомізовані випробування, якщо вони доступні, а якщо ні, то найкращі з даних спостережень".

Більш того: йому майже 81 рік, він у відмінній формі і, до речі, знаходиться на вершині своєї кар'єри в професійному плані.

Але він не дає вам правил, як вам слід жити. "Моя власна поведінка унікальна для мене. Ми всі особливі", - говорить він. Значення: те, що підходить йому, може не підходити вам. І це нормально.

Тим не менш, ви можете взяти уроки з його звичок і взяти загальні теми, щоб знайти способи внести корективи в своє життя. Ось що робить цей експерт зі старіння кожен день.

1. Він потурає своїм бажанням

Проблема з виконанням вправ, про які говорять інші люди (або, дійсно, з їжею продуктів, які люди називають здоровими), полягає в тому, що якщо вони вам не подобаються, ви не отримаєте від них максимуму.

"У мене пристрасть до сквошу", - говорить доктор Бесдін. "Я б грав у сквош, якби це було так само погано для мене, як куріння сигарет, але, слава богу, це не так", - говорить він.

Він грає в сквош так часто, як дозволяє його графік, Якщо може знайти партнера для гри. Якщо так кожен день, тим краще.

Поряд зі сквошем він проводить два заняття з особистим тренером щотижня і намагається зробити якомога більше кроків.

Бесдін каже, що людська природа-бути активним, і частина оптимального способу життя-це участь у фізичній активності, хоча він визнає, що є багато людей, які не хочуть займатися спортом. Не кожен знайде вид фізичних вправ, який їм дійсно сподобається (так само, як він любить сквош). У цьому випадку він пропонує пройтися.

"Якщо ви зможете інтегрувати 30 хвилин ходьби у ваше повсякденне життя, ви будете жити довше і менш схильні до багатьох захворювань, включаючи хворобу Альцгеймера", - говорить він. (Дійсно, було виявлено, що просте збільшення кількості кроків захищає ваш мозок, згідно з статтею в Jama Neurology за липень 2019 року.)

2. Він їсть здорову їжу, яку любить

"Я їм тільки ту їжу, яка мені дійсно подобається. Допомагає те, що моя дружина чудово готує", - говорить доктор Бесдін. "Ми всеїдні. Ми їмо багато свіжих фруктів і овочів, тому що вони смачні, і багато оливкової олії, тому що вони смачні".

З іншого боку, він каже, що утримується від смаженого і фаст-фуду, тому що він не відчуває себе добре після того, як з'їв їх.

Доктор Бесдін також залишає місце для обмеженої кількості червоного м'яса.

"Я готую баранину раз на шість тижнів", - говорить він. "Моя дружина любить філе сухої витримки, і вона може з'їдати її кожні пару місяців".

Це відповідає середземноморській дієті, яка в значній мірі орієнтована на фрукти, овочі та зернові, але також допускає рідкісну їжу з червоного м'яса.

Однак найчастіше вечеря-це Вегетаріанська паста два або три вечора на тиждень. І хліба багато. Насправді, ніколи не просите відмовитися від хліба.

"Хліб-це те, як я отримую оливкову олію. Я поливаю його. А оливкова олія виявляється однією з чарівних пігулок", - говорить доктор Бесдін.

Дійсно, в дослідженні, проведеному в січні 2019 року в журналі Foods, літні люди, які використовували тільки оливкову олію для приготування їжі, отримали більш високі бали по "індексу успішного старіння" в порівнянні з тими, хто ніколи не використовував оливкове масло або не використовував його разом з іншими жирами в кулінарії. Можливо, антиоксиданти оливкової олії особливо ефективні в придушенні вільних радикалів, які сприяють старінню.

3. Він ставить на чільне щасливі відносини

Доктор Бесдін щасливий у шлюбі. Тим не менш, справа не в шлюбі як такому, а в щасливих відносинах з іншою людиною, говорить він: "рандомізовані випробування довели, що наявність декількох дружніх відносин корисно для вас".

У класичному огляді, опублікованому в липні 2010 року в журналі PLOS Medicine, дослідник Джуліанна Холт-Лунстад та її співавтори переглянули майже 150 досліджень і дійшли висновку, що у людей з більш міцними соціальними відносинами ймовірність виживання на 50 відсотків вище в порівнянні з людьми з більш слабкими зв'язками.

Ефект, який відповідає відмові від куріння і більш ефективний, ніж інші фактори ризику захворювань, такі як малорухливий спосіб життя. Наприклад, як зазначили дослідники, соціальна підтримка пов'язана з поліпшенням функціонування імунної системи.

4. Сон і стрес

Всі відчувають стрес, в тому числі і доктор Бесдін.

"Немає сумнівів у тому, що стрес може вбити вас. Я з повагою ставлюся до стресу", - говорить він.

Це означає, що коли стрес починає наростати, він намагається щось з цим зробити (вирішити основну проблему, подумати про те, що він може контролювати, і діяти відповідно).

"Є невелике свідчення того, що стрес шкідливий для вас тільки в тому випадку, якщо ви не можете з ним нічого вдіяти", - говорить він. "Я не люблю лягати спати через стрес""

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти