"Пекло": лікар розповів про ситуацію в Олександрівській лікарні Києва

18 жовтня 2021, 22:09оновлено 18 жовтня 2021, 22:41
У двох пацієнтів стався інфаркт міокарда на тлі коронавірусу.
Лікарня
Лікарні забиті пацієнтами з коронавірусом / УНІАН

У Мережі почали активно обговорювати листування лікаря Олександрівської лікарні Олександра Васильєва з його дружиною Анастасією.

Доктор написав, що в лікарні ситуація напружена і вмирають люди - "в принципі адище", пише видання Сьогодні.

Відзначається, що всі відділення Олександрівської лікарні працюють на прийом пацієнтів з COVID-19. Раніше Васильєв працював у відділенні, яке займалося лор-хірургією. Основна його спеціалізація - хірургія носа, вуха і горла.

За словами медика, зараз середній вік пацієнтів хворих на коронавірус збільшився. Відділення заповнені людьми від 60 до 92 років. Раніше було більше пацієнтів від 45 до 50 років. І тільки іноді траплялися люди 60+.

"На моєму останньому чергуванні в однієї пацієнтки, якій 67 років, стався інсульт на тлі ковіда. Під час хвороби уражаються легені, відбувається гіпоксія головного мозку. Як результат - інсульт", - заявив лікар.

Він також зазначив, що у двох пацієнтів стався інфаркт міокарда. Це сталося теж на тлі COVID-19, від якого страждає система кровообігу, оскільки кров стає густішою.

У одного з пацієнтів, який страждає на цукровий діабет, інфаркт стався вдруге. Васильєв зазначив, що дуже багато хворих з ускладненнями. І це люди старше 65 років, які не робили вакцинацію.

читайте такожКиєву загрожує "червона" зона: яка ситуація в лікарнях

За словами медика, на медсестрах зараз дуже велике навантаження, так як вони контактують з хворими і роблять за зміну більше 200 ін'єкцій. При цьому їм обіцяли за працю доплату в розмірі 300%, але цих грошей ніхто не бачив.

'Пекло': лікар розповів про ситуацію в Олександрівській лікарні Києва

"За останній місяць вони отримали доплату лише 30%. Я вважаю, що це несправедливо по відношенню до співробітників, які працюють в ковідному відділенні і ризикують своїм життям", - підкреслив доктор.

Відзначається, що медикам швидкої допомоги Києва виплачують доплати в розмірі 300%.

Ситуація з COVID-19 в Україні

У зв'язку з погіршенням захворюваності на коронавірус з 18 жовтня Одеська, Донецька, Дніпропетровська та Запорізька області переходять в червону зону карантинних обмежень.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що початок піку захворюваності на COVID-19 в Україні очікується з 25 жовтня. У країни буде складних 10 днів, проте медична система повинна витримати навантаження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти