"Пекельна" спека +40° і потопи: синоптик здивував прогнозом погоди на літо

30 травня 2021, 05:28
Перший місяць літа почнеться з рясних дощів, прогнозує Леонід Горбань.
Синоптик назвав найспекотніші дні літа 2021
Українців попередили про спеку влітку 2021 / Reuters

Докладний прогноз погоди на літо 2021 дав народний синоптик Леонід Горбань. Він підкреслив, що влітку в Україні погода буде на будь-який смак.

Прогноз погоди на червень

Перший місяць літа почнеться з дощів, які йтимуть близько 3 днів. До 11 числа середньодобова температура повітря складе +28 ... + 32 градуси. На півночі варто чекати похолодання, прогнозують до + 22 ... + 24 градуси. На півдні буде спекотна погода. Середньомісячна температура становитиме + 29 ... + 31 градус. Хоча від 15 до 24 червня на кілька днів стане холодніше, розповів Горбань Каналу 24.

Прогноз погоди на липень

Денна температура повітря в липні в більшості регіоні складе +27 ... + 32 градуси. На Сході і півдні, звичайно, буде більш жарко. Протягом місяця там буде більше, ніж 30 градусів. Синоптик каже, що потужні дощі можливі на початку липня, в десятих числах і в кінці місяця.

Прогноз погоди на серпень

Останній місяць літа почнеться з сильної спеки - стовпчики термометрів триматимуться на рівні + 33 ... + 35 градусів. Хоча поступово до кінця серпня температура повітря буде знижуватися. Дощів у серпні обіцяють не так багато, на Сході вони будуть невеликими і короткочасними. Хоча в інших регіонах прогнозують рясні опади.

Найспекотніші дні літа 2021:

У коментарі Сьогодні Горбань уточнив, що до кінця червня температура може піти вгору і наблизиться до 30 градусів. У липні вдень-до +35 градусів в тіні, в південних і східних регіонах навіть до +40 градусів він прогнозує в середині місяця. Горбань додав, що до середини останнього місяця вдень очікується під +40 градусів при майже повній відсутності хмар.

читайте такожУкраїнців попередили про тропічну спеку і назвали терміни "теплового удару"

Прогноз погоди в Києві:

Додамо, що за даними Гісметео, майже весь червень у Києві буде дощовим. Опади різної інтенсивності прогнозують практично до кінця місяця.

'Пекельна' спека +40° і потопи: синоптик здивував прогнозом погоди на літо

Раніше завідувач лабораторії прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Світлана Краковська розповіла про те, чи варто чекати в Україні спекотного літа в 2021 році.

Кліматолог звернула увагу на те, що в середині літа можна чекати досить жарких днів в самому теплому місяці — липні, так звані "тропічні ночі", коли температура залишається на рівні 20 градусів вночі, що є великим тепловим навантаженням на людський організм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти