5 місць в домі, де забувають прибирати навіть самі найприскіпливіші господині

5 місць в будинку, де забувають прибирати навіть самі допитливі господині / скріншот YouTube

Існують місця в будинку, де місяцями збирається пил. Їх періодично потрібно прибирати.

Генеральне прибирання в домі зазвичай проходить раз на тиждень, але навіть самі допитливі господині упускають кілька місць, де пил і бруд може накопичуватися роками.

Дивіться на стіни

У мікроскладочках на стінах накопичується чимало пилу. Стіни в кімнатах досить просто пропилососити або протерти ганчіркою з мікрофібри. А ось на кухні, можливо, доведеться і протерти вологою ганчіркою – через те, що на кухні зазвичай тепліше і більш волого, ніж в інших приміщеннях, пил цементується і міцно чіпляється в поверхні.

Доведеться взяти стілець

Мало хто перевіряє, як там справи на шафі або на верхній кромці дверей. Як і на рамку дзеркала, картини, фотографії чи на стіні. Пил цим, звичайно, користується. Кухонні підвісні шафки, холодильник – все це зверху досить жваво заростає пухнастим сірим брудом. Тому всі ці поверхні потрібно протирати регулярно.

Загляньте в шафу

На підлозі в шафі зазвичай стоять коробки з взуттям або лежить одяг на інший сезон. Якщо всі ці пакети, коробки і просто взуття виставити назовні, виявиться чималий шар пилу, яка згодом осідає і на вашому одязі.

Пральна машина

Після прання білизни видаляйте залишки піни, води. Залишайте двері пральної машинки відкритими, щоб вона провітрилася і просохла, інакше можливе утворення цвілі і грибка, що поширюють неприємний запах. Не залишайте на ніч в машинці випрану білизну.

Дверний дзвінок, ручки та вимикачі

Заходячи в будинок з вулиці, ми перш за все торкаємося брудними руками дверних ручок і вимикачів. Ні в якому разі не забувайте їх мити і дезінфікувати, навіть якщо сліди забруднення зовні не помітні.

Очищайте ручки і вимикачі під час загострення сезонних захворювань. Дверний дзвінок рекомендують протирати спиртовмісним розчином.

Вам може бути цікаво:

Автор: Сергій Кущ
Новини заразКонтакти