Що можна садити після картоплі: найгірші та найкращі варіанти

Що не можна садити після картоплі - список культур / Фото pixabay.com

Щоби отримати хороший урожай, потрібно слідувати правилам сівозміни. Садити картоплю на колишнє місце не можна - її потрібно чергувати з іншими культурами.

Досвідчені городники знають, що перед кожним посівним сезоном потрібно правильно «розселити» культури на ділянці. Зокрема, якщо з року в рік картоплю садити в одному і тому ж місці, то повторно отримати хороший урожай навряд чи вийде.

Крім того, є ризик того, що в цьому місці будуть активно накопичуватися спори таких захворювань, як фітофтороз, макроспоріоз, різні гнилі. Також в землі можуть перезимувати личинки шкідників, характерних для цієї культури, а самій картоплі не вистачатиме важливих елементів, які були «вилучені» ще минулого року. Щоб уникнути таких проблем, потрібно розподіляти культури згідно з правилами сівозміни.

Що не можна садити після картоплі

В процесі вегетації картопля забирає з ґрунту фосфор та калій. Тому після збирання врожаю потрібно заповнити недолік цих речовин за допомогою добрив. Дуже важливо прибрати картопляне бадилля, оскільки вона сприяє зараженню ґрунту різними захворюваннями.

Після картоплі не можна вирощувати:

Що садити після картоплі

Правила сівозміни / Фото kartofan.org

Що можна садити перед картоплею

Оскільки в новому році картоплю садити на колишнє місце не можна, то куди ж його «прописати»?

Ідеальний варіант - грядки капусти. Також картоплю можна садити в тій частині городу, де раніше росли огірки, кабачки, гарбузи, боби.

Читайте такожЧому чорніє картопля всередині та гниє і як цього уникнутиВам також може бути цікаво:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти