Дієтолог пояснила, що трапиться з тілом, якщо відмовитися від м'яса

Дієтолог пояснила, що трапиться з тілом, якщо відмовитися від м'яса/ ua.depositphotos.com

Як каже спеціаліст-дієтолог Ольга Чунтова, тим людям, які відмовилися від м'яса, ні в якому разі не слід регулярно вживати занадто багато кави і чаю.

Повне і одномоментне виключення м'яса з раціону може призвести до проблем зі здоров'ям. Про це в коментарі РИА Новости розповіла дієтолог Ольга Чунтова.

Вона зазначила, що при відмові від тваринного білка в організм перестають потрапляти важливі елементи: наприклад, вітаміни D, В12, через що зростає ризик розвитку інсульту, а також омега-3 жирні кислоти, креатин, холестерин, йод, фосфор і кальцій.

"Все це призводить до гормонального порушення. Страждають волосся, нігті, кістки, репродуктивна функція. Виключаючи тваринний білок, зростає і ризик розвитку анемії. При виключенні з раціону продуктів тваринного походження рослинний білок не в змозі замінити тваринний ні за складом амінокислот, ні за засвоюваністю", - розповіла вона.

Чунтова зазначила, що тим людям, хто відмовився від м'яса, людям не слід вживати занадто багато кави і чаю. Обидва напої можуть перешкоджати всмоктуванню заліза. Для нормалізації цього процесу, стверджує дієтолог, необхідно споживати продукти, що містять аскорбінову кислоту.

Читати такожВ Україні виявили небезпечне м'ясо, яке масово продають у магазинах

Нагадаємо, раніше дослідники встановили ефективність використання куркуми в усунення очних запалень і при цьому не знайшли ніяких ускладнень.

Група дослідників з Університетського коледжу Лондона довели, що освітлення червоного кольору може поліпшити зір (якщо воно погіршилося з віком).

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти