Яким людям не можна їсти популярний вид м'яса - відповідь дієтолога

15 жовтня 2021, 17:41
За словами фахівця, в цьому, дуже популярному і поширеному, вигляді м'яса міститься речовина пурин, яка сприяє великому накопиченню сечової кислоти
Яловичина
Яким людям не можна їсти популярний вид м'яса - відповідь дієтолога / ua.depositphotos.com

Людям із захворюваннями суглобів (поліартритом, подагрою та іншими) необхідно їсти по-мінімуму або взагалі відмовитися від вживання телятини. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram написала дієтолог Світлана Фус.

За словами фахівця, в цьому виді м'яса міститься пурин, який сприяє накопиченню сечової кислоти. Крім того, телятина може втратити частину корисних властивостей через неправильний спосіб приготування.

"Я рекомендую су-вид (їжа готується у вакуумній упаковці при низьких температурах), але також можна запікати або тушкувати", –заявила вона.

відео дня

Тим, хто скаржиться на болі в суглобах, телятину і будь-яке інше червоне м'ясо бажано їсти не частіше двох разів на тиждень, говорить Фус. За її словами, основна причина-амінокислоти лейцин і аргінін, які містяться в складі білка і мають інсуліногенну дію.

"У Телятині холестерину менше, ніж, наприклад, в яловичині. Тому її варто включати в раціон маленьким дітям і літнім людям", - підсумувала Фус.

читайте такожСкільки м'яса і кому можна їсти без шкоди для здоров'я-відповідь медика

Нагадаємо, раніше дослідники встановили ефективність використання куркуми в усунення очних запалень і при цьому не знайшли ніяких ускладнень.

Група дослідників з Університетського коледжу Лондона довели, що освітлення червоного кольору може поліпшити зір (якщо воно погіршилося з віком).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти