Експерти склали топ-3 звичайних звичок, які руйнують здоров'я

Експерти склали топ-3 звичайних звичок, які руйнують здоров'я/ ua.depositphotos.com

Експерти кажуть, що, як мінімум, інтенсивне фізичне навантаження не дасть можливість організму функціонувати конкретним і чітким чином.

Є як мінімум три звички, які можуть зруйнувати здоров'я людини. Про це повідомляє польський портал Wirtualna Polska з посиланням на експертів.

Вони кажуть, що рішення поспати після ситного обіду - погана ідея. Оскільки лежача позиція і сам сон порушують травний процес і ускладнюють переміщення їжі по травній системі. Також післяобідній сон може привести до метеоризму і регулярним запорів.

У статті також рекомендується відмовитися від чаювання після їжі. Всі сорти цього напою ускладнюють засвоєння деяких поживних речовин і мінералів, а у людей зі схильністю до анемії чай може знизити засвоєння заліза на 87%. Крім того, у напою низький рівень pH, що, за словами автора, негативно позначається на процесі перетравлення білків і жирів.

Крім того - після їжі варто відмовитися від занять спортом. Експерти кажуть, що інтенсивне фізичне навантаження не дозволить організму функціонувати належним чином. В результаті може з'явитися нетравлення, болі в шлунку, а потім — порушення роботи травної системи.

Читати такожЯкі харчові звички загрожують хворобами серця - відповідь вчених

Нагадаємо, раніше людям з підвищеним артеріальним тиском і слабкими судинами лікарі порадили уникати підйому важких гантель або гир.

Дієтолог проекту Natures Aid Дженні Логан назвала овоч, сік якого потрібно пити натщесерце проти високого тиску.

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти