Як приготувати солодку наливку з полуниці: поради та рекомендації

Як приготувати солодку наливку з полуниці: поради та рекомендації / ua.depositphotos.com

Поки спека і не думає спадати, що може бути краще, ніж дістати з льоху пляшечку прохолодної і соковитої наливки з полуниці? І випити чарочку.

Навряд чи хто буде сперечатися, що полуниця ‒ чи не найпопулярніша літня ягода. Хтось вважає за краще вживати її в чистому вигляді. Хтось - з вершками або з морозивом. Але гурмани знають, що наливка з полуниці ‒ нереально смачна річ.

Фахівці вироблять два основних рецепта: полунична наливка без горілки і, відповідно, більш міцний ‒ полунична наливка на спирту. Розглянемо обидва варіанти по порядку

Наливка з полуниці без горілки

Беремо або свіжу, або заморожену полуницю (сорт взагалі ніякої ролі не грає). Але потрібно витратити якийсь час, щоб перебрати ягоди ‒ погані відправити в сміття, а залишити тільки стиглі і соковиті. Потім все, що залишилося, ретельно відмити і відірвати "хвостики" ‒ для того, щоб у фінальному продукті, не з'явився, не приведи небеса, присмак землі. Але це в разі, якщо ягоди свіжі. Якщо ж вони заморожені, то, ясна річ, спершу полуницю потрібно розморозити, а потім використовувати ‒ причому разом з талою водою.

Читати такожЯк приготувати смачну вишневу наливку без горілки: поради господиням

Що потрібно для полуничної наливки:

Рецепт:

Читати такожНайсмачніше королівське вишневе варення: чудово простий рецепт

Зберігається все це добро від двох до трьох років. Міцність - від 11 до 14 градусів.

Наливка з полуниці на спирту:

Що потрібно:

Рецепт

Така полунична наливка виходить трохи міцніше попередньої (16-18 градусів), але все ще відмінно пахне ягодами, а не спиртом.

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти