Як зафарбувати сивину в домашніх умовах без фарби: кращі засоби для кожного відтінку волосся

Як зафарбувати сивину в домашніх умовах / фото ua.depositphotos.com

Зафарбувати сивину можна не тільки спеціальними фарбами, в яких багато хімії, а й народними засобами. Вони навіть поліпшать стан волосся.

З віком у кожної жінки або чоловіка на голові з'являються сиве волосся. Хтось нормально ставиться до такого, так як неможливо зупинити природні процеси старіння. А для когось трагедією буде навіть один сивий волосок.

Найпростіше зафарбувати сивину спеціальною фарбою для волосся. Однак ні для кого не секрет, що її хімічний склад може серйозно попсувати пасма і перетворити їх на солому, особливо, якщо це світла фарба.

Виявляється, позбутися від сивини можна за допомогою народних засобів, які будуть безпечними і навіть в якійсь мірі зміцнять волосся:

Як зафарбувати сивину в домашніх умовах / Колаж фото pixabay.com

Як зафарбувати сивину відваром з трав

Якщо ви хочете отримати карамельний тон волосся, то можете сміливо використовувати ромашку. Слід взяти 1 склянку ромашки і заварити її в 0,5 літра води. Цьому відвару необхідно дати настоятися приблизно 2 години, після чого додати 2 столових ложки гліцерину і гарненько перемішати.

Готову рідину потрібно нанести на проблемні місця і покрити волосся (можна використовувати пакет). Суміш на волоссі необхідно залишити на 1 годину, після чого змити теплою водою і шампунем.

Задля русявого волосся краще підійде корінь ревеню. Потрібно взяти всього 2 столових ложки ревеню і залити водою. Цей відвар необхідно закип'ятити, після чого дати охолонути. За тим же принципом, що і з ромашкою, можна зафарбовувати сивину.

Як зафарбувати сивину хною вдома

Використовуючи хну або басму, багато хто стикається з проблемою - сині плями на шкірі після фарбування. Їх дійсно дуже важко стерти. Щоб уберегти себе від цього, можна попередньо нанести крем або масло на ділянки шкіри, які ризикують виявитися пофарбованими.

Необхідно заварити кашу з хни. Вам знадобиться молоко і хна, це все потрібно змішати до стану рідкої кашки і залишити на 2 години під кришкою. Якщо у вас жирне волосся, то краще замінити молоко звичайною водою.

Цю кашу потрібно нанести на проблемні ділянки і надіти поліетиленову шапочку. Голову варто укутати теплим рушником і тримати все це на волоссі потрібно приблизно 4-5 годин. Після цього можна все гарненько змивати. Важливо: після такого фарбування кілька днів не користуйтеся феном, випрямлячем або плойкою.

Хну також можна поєднувати з різними добавками, щоб отримати найбільш бажаний результат:

Раніше Главред розповідав про те, як підібрати ідеальний відтінок волосся за кольором очей.

Вас також може зацікавити:

Автор: Ангеліна Підвисоцька
Новини заразКонтакти