Фарба якого кольору найбільше псує волосся та як повернути пасмам живий вигляд

24 вересня 2022, 11:39
Освітлювачі можуть перетворити волосся на копицю сіна, але його можна врятувати. Трихологи радять правильно доглядати за шевелюрою вдома.
покраска волос
У який колір найшкідливіше фарбувати волосся / ua.depositphotos.com

У кожної жінки в будь-який момент може з'явитись бажання змінити свій імідж. Нерідко хочеться пофарбувати волосся. Білий, чорний, рудий, кольоровий - вибір величезний. Але виявляється, є один колір, фарбування у який буде постійно шкодити волоссю.

Вся справа у хімічному складі фарби. Виявляється, що найбільше шкодить волоссю біла фарба. Навіть після дорогих салонів пасма можуть перетворитися на копицю сіна.

Окислювачі та освітлювачі сильно пересушують волосини і витягують з них "живий" вигляд. Волосся може стати ламким та тьмяним. Нерідко буває, що після фарбування у блонд дівчата помічають, що довжина постійно зменшується і шевелюра стає все коротшою. Все через те, що хімічні елементи, які були у фарбі, зробили волосся крихким.

відео дня

Деяких блондинок рятують доглядові та відновлювальні процедури у салонах краси. Але такі послуги дороговартісні і далеко не кожна красуня може дозволити собі таку розкіш. Але трихологи запевняють, що повернути шевелюрі здоровий вигляд можна і без салону, при цьому не потрібно буде зрізати пасма.

Фарба якого кольору найбільше псує волосся та як повернути пасмам живий вигляд
У який колір найшкідливіше фарбувати волосся / ua.depositphotos.com

Як відновити волосся у домашніх умовах

Якщо ви хочете швидкого результату, то єдиним варіантом стане стрижка. Але якщо цей варіант вам не підходить, то доведеться запастись терпінням та робити так, як кажуть спеціалісти.

У першу чергу красуням радять подбати про свій домашній догляд. Трихологи кажуть, що необхідно правильно підібрати шампунь. В жодному разі не слід щодня мити голову шампунем для жирного волосся навіть тоді, якшо у вас швидко брудниться шкіра голови.

У таких засобах дуже висока концентрація поверхнево-активних речовин, які будуть знищувати ліпідну мантію. Це призведе до того, що сальні залози будуть працювати ще активніше, що лише прискорюватиме появу жирного блиску поблизу коренів. Краще не використовувати такий шампунь більше 2 разів на тиждень. Якщо треба помити голову раніше, то краще скористатись звичайним шампунем.

Фарба якого кольору найбільше псує волосся та як повернути пасмам живий вигляд
У який колір найшкідливіше фарбувати волосся / Instagram

Не забувайте про кондиціонери та маски для волосся

Кондиціонер або бальзам для волосся є обов'язковим і використовувати його слід після миття голови шампунем. Ці засоби створюють на пасмах захисну плівку, яка до того ж надає волосинам блиск та вирівнює його. Кондиціонери полегшують розчісування та запобігають появі посічених кінчиків.

Маски насичують волосини корисними для них речовинами. Вони живлять їх, що в підсумку покращує вигляд та стан волосся. Слід звертати увагу на те, як часто можна наносити маски на волосся. Деякі можна застосовувати щодня, але є й такі, якими можна користуватися не більше одного разу в тиждень.

Важливо! Шампунь, це в першу чергу засіб для миття голови, тому його слід наносити не на довжину волосся, а на корені. Кондиціонери, бальзами та маски - засоби для волосся. Їх не можна наносити на шкіру голови, бо агресивні мікроелементи можуть призвести до випадіння пасом.

Раніше Главред розповідав, як правильно мити голову, щоб волосся надовго залишалось свіжим та що категорично не можна робити під час миття голови.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти