Як правильно мити голову, щоб зберегти свіжість волосся надовго: кращі поради

13 вересня 2022, 16:26
Хороший стан волосся в першу чергу забезпечать не дорогі шампуні, а правильний догляд і миття.
волосы_стрижка_календарь стрижок
Як правильно мити голову / 1zoom.ru

Кожна дівчина хоче, щоб її волосся розсипалося і були таким блискучим, як і волосся у дівчат з реклами шампуню. Але насправді не варто вірити, що саме шампунь з магазину зробить диво з вашою шевелюрою. Добре зроблена реклама - це всього лише маркетинговий хід, а шикарне волосся дівчат, які показують у відеороликах, часто піддавалося дорогим салонним процедурам.

Але навіть в домашніх умовах волосся можна зберегти у відмінному стані. Найголовніше - це догляд і харчування. З хорошим харчуванням пасма будуть наповнюватися корисними вітамінами і мікроелементами. А ось правильний догляд і недопущення помилок зможе допомогти зберегти їх блиск і навіть поліпшити стан.

Виявляється, багато дівчат і жінок роблять купу помилок саме під час догляду за волоссям, миття та сушіння. Ми розібралися, як правильно мити голову, щоб волосся довго залишалися свіжими, а його зовнішній вигляд не псувався.

Волос
Як правильно мити голову / ua.depositphotos.com

1 правило

Перш ніж йти у ванну і мити голову, волосся необхідно гарненько розчесати. Особливо це необхідно зробити, якщо у вас довга і густа шевелюра. Саме розчісування відмінно впливає на кровообіг голови і покращує його, що в підсумку запобігає випаданню волосся. До того ж за допомогою гребінця видаляється лупа і бруд. Коли волосся менше плутається, то воно менше травмується.

2 правило

Перед нанесенням шампуню волосся потрібно гарненько змочити водою. При чому робити це необхідно від коренів до кінчиків. Волосся повинно бути не просто вологим, його необхідно добре просочити водою, щоб створити захисний бар'єр для волосяного стрижня. Вода зменшить потрапляння шкідливих речовин всередину.

Після цього саме на голову необхідно нанести невелику кількість шампуню. Засіб для миття волосся також можна попередньо спінити в долонях. Шампунь потрібно ніби втирати в шкіру голови масажними рухами. Варто відзначити, що необов'язково наносити шампунь на довжину волосся, так як все мило і так стече вниз від шкіри голови, цього буде достатньо, щоб все волосся стало чистим.

дівчина_волоси_стрижка_женщина
Як правильно мити голову / 1zoom.ru

3 правило

Одне з дуже важливих правил, яке вам необхідно запам'ятати, це температура води. Голову ні в якому разі не можна мити гарячою водою, адже це може спровокувати посилення роботи сальних залоз. У таких випадках волосся буде швидко ставати жирним. Також розпарювання шкіри голови може привести до того, що цибулини ослабнуть і волосся почне випадати. Волосся необхідно мити теплою або навіть прохолодною водою.

4 правило

Обполіскувати волосся необхідно на багато довше, ніж у вас займає за часом саме миття голови шампунем. Для цього краще використовувати прохолодну воду. Якщо змити шампунь не до кінця, то волосся швидко стане тьмяним і брудним.

5 правило

Під час миття голови не потрібно "прати" пасма, терти, скручувати або відживати. Такі дії тільки травмують ваше волосся і збільшать кількість посічених кінчиків. Варто пам'ятати, що мокрі пасма травмуються сильніше, ніж сухі.

Раніше Главред розповідав про те, чому не можна виривати сиве волосся і до чого це може призвести.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти