Які продукти не потрібно їсти людям після 45 років - відповідь дієтолога

Які продукти не потрібно їсти людям після 45 років - відповідь дієтолога / ua.depositphotos.com

Перш за все, дієтолог Анна Петрова порадила категорично відмовитися від випічки, яка викликає набряки, погіршує шкіру і когнітивні здібності.

Вікові зміни організму повинні супроводжуватися коригуванням щоденного раціону для збереження здоров'я. Про це розповіла в інтерв'ю порталу "Вечірня Москва" відомий дієтолог Анна Петрова.

За її словами, після 45 років необхідно відмовитися від їжі, що містить велику кількість калорій, консервантів і жирів. Фахівець зазначила, що через перебудови в організмі певні продукти можуть збільшити ризик раку, діабету і хвороби Альцгеймера.

Перш за все, вона порадила відмовитися від випічки, яка викликає набряки, погіршує шкіру і когнітивні здібності. Крім того, цукровмісні продукти і кондитерські вироби сприяють розвитку атеросклерозу, можуть привести до інсульту або ішемічної хвороби серця.

В якості альтернативи Петрова запропонувала вживати дієтичні десерти на фруктовій або овочевій основі, запіканки, сухофрукти, а також бездріжджового хліба.

"Поступово замінюйте шоколад на фініки, чорнослив, банани, яблука. Можна вживати шоколад темних сортів, в ньому менше цукру і більше корисних речовин. У людей, які переїдають солодощі, крім ризику роздобути згадані раніше хвороби, ще й утворюється так зване "цукрове обличчя". Його видимими ознаками є тьмяний колір, поява пігменту, червоних плям, набряклість, може з'явитися витончення брів, виникає млявість", — пояснила дієтолог.

Читати такожЯк вивести з організму сечову кислоту: ефективні народні засоби і дієта

Нагадаємо, раніше людям з підвищеним артеріальним тиском і слабкими судинами лікарі порадили уникати підйому важких гантель або гир.

Дієтолог проекту Natures Aid Дженні Логан назвала овоч, сік якого потрібно пити натщесерце проти високого тиску.

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти