Яка дієта допоможе приборкати високий тиск - відповідь вчених

25 вересня 2021, 02:16
Вчені запевняють, що людям необхідно лікувати підвищений тиск не тільки лікарськими препаратами, але і також ретельно продумати свою дієту.
Гіпертонія
Яка дієта допоможе приборкати високий тиск - відповідь вчених / ua.depositphotos.com

Певного виду дієта може істотно знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, а також зменшити небезпека розвитку гіпертонії. Про це британські вчені розповіли виданню Express.

Головним продуктом, який допомагає знизити ризик розвитку гіпертонії, вони назвали брокколі. Вчені заявили, що величезна кількість людей страждають від підвищеного тиску, але багато хто з них навіть не знають про свою недугу. Медики відзначили, що саме у таких людей є великий ризик померти від серцевого нападу. У групі ризику знаходяться люди, які страждають зайвою вагою, палять і ті, у кого є родичі з поганим анамнезом. Також ризик захворювання підвищується з віком.

Вчені запевняють, що лікувати підвищений тиск слід не тільки ліками, але також ретельно продумати свою дієту. Головний продукт, що допомагає нормалізувати тиск, це брокколі. Цей овоч багатий фолієвою кислотою, фітоестрогенами, вітаміном С, кальцієм, калієм і магнієм.

Крім того, вживання чотирьох порцій брокколі в тиждень значно знижує артеріальний тиск в порівнянні з тими, хто їсть тільки одну порцію на місяць або менше, відзначили дієтологи. Вони порадили вживати овоч сирим, або готувати його виключно на пару.

читайте такожГіпертонія: цей гарячий напій значно знижує високий тиск

Нагадаємо, раніше людям з підвищеним артеріальним тиском і слабкими судинами лікарі порадили уникати підйому важких гантель або гир.

Дієтолог проекту Natures Aid Дженні Логан назвала овоч, сік якого потрібно пити натщесерце проти високого тиску.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти