Комаровський розвінчав популярні міфи про добову норму води

Комаровський розповів, скільки потрібно пити води на день / скріншот відео

Не існує наукових робіт і досліджень, які б доводили той факт, що рекомендована норма води на добу благотворно впливає на стан здоров'я.

Відомий український лікар Євген Комаровський спростував головні міфи про те, скільки води потрібно пити на день.

Як сказав Комаровський у своєму відеоблозі на YouTube, думки про норму води в день в наукових і медичних колах дуже неоднозначні. Чоловікам найчастіше радять випивати 3-3, 5 літра води на день, а жінкам – 2,5 літра.

При цьому в поняття рідини входить все, що людина вживає щодня: вода, чай, кава, супи. При цьому немає наукових робіт і досліджень, які б доводили той факт, що рекомендована норма рідини на добу благотворно впливає на стан здоров'я.

"Є таке поняття – фізіологічні потреби (...) і логіка, природа, єство людське, здоровий глузд показують, що задовольняти фізіологічні потреби треба в міру їхнього виникнення", - сказав Комаровський.

Читати такожЧому небезпечно випивати багато води за день - відповідь фахівцяЗа словами лікаря, пити потрібно тоді, коли є спрага, коли у вас рідкісне сечовипускання і насичена сеча.

"Якщо всього цього не хочеться, то не треба цього робити. І з точки зору цієї логіки, пити треба тоді, коли хочеться пити", - додав він.

До чого призводить дефіцит води в організмі

Комаровський зізнався, що лікарі радять постійно пити більше води, оскільки вони бояться дефіциту рідини в організмі, який призводить до підвищеного артеріального тиску, навантажень на нирки, порушень терморегуляції, порушень згортання крові, ризиків інфаркту, інсульту і утворення тромбів.

Як повідомляв Главред, раніше відомий український лікар Євген Комаровський пояснив, як слід справлятися з однією з найпоширеніших проблем в літньому віці - підвищеним тиском.

Читайте також:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти