Чому небезпечно випивати багато води за день - відповідь фахівця

19 жовтня 2021, 04:41
Вживання занадто великої кількості води, каже фахівець, може стати причиною зниження концентрації натрію в крові, який підтримує чіткий баланс клітин.
Вода
Вода / ua.depositphotos.com

Добовий потреба організму у воді залежить від статі, віку, статури і географічного місця розташування. Відомий Нутриціолог Лідія Квашніна в коментарі портал Чемпіонат розповіла, як правильно вживати воду.

У будь-якому випадку, воду треба пити протягом доби поступово, по кілька ковтків, не доводячи до сильної спраги і не випиваючи відразу склянку, якщо це не Ранок.

Споживання занадто великої кількості води може стати причиною зниження концентрації натрію в крові, що підтримує баланс між рідиною всередині і зовні клітин. Коли рівень натрію падає, вода переміщається назовні і викликає набухання клітин. Це може спровокувати головний біль і нудоту, в рідкісних випадках привести до набряку мозку і комі. Такий стан називається гіпергідратацією або водним отруєнням, говорить фахівець.

відео дня

За словами Квашника, вживання великої кількості води - додаткове навантаження для нирок, які за добу очищають від токсинів кров.

Якщо організмі надлишок, то він небезпечний:

  • стрімким набором ваги;
  • набряками, в тому числі целюліт;
  • підвищенням артеріального тиску;
  • посиленим потовиділенням;
  • порушення роботи внутрішніх органів, таких як нирки, серце і легені.

читайте такожЕксперт розповів, яка мінеральна вода найкорисніше для тіла

Нагадаємо, раніше експерт І автора книг про лікувальні води Олександра Назарова зазначив, що під час покупки бутильованої мінеральної води варто звертати увагу на те, де вона здобута.

Найкориснішою вважається вода з артезіанських свердловин, оскільки в ній спочатку містяться корисні мікроелементи (а в воду з наземних джерел їх додають на виробництві).

"Так, у воду додані макро - і мікроелементи, але те, що дає земля, ніщо замінити не може. На воду повинні впливати тиск і температура, а ще там повинні бути макро - і мікроелементи, які не просто так намішали ложечкою, а які вода сотнями років збирала ", — підсумував він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти